Apple baneaza hackerii din AppStore

Astazi Apple a pornit un razboi impotriva hackerilor, si a decis banarea conturilor acestora din AppStore dar si din programul developerilor, astfel ca foarte multe persoane s-au trezit astazi cu mesajul pe care-l vedeti in screenshot-ul din partea stanga, afisat la incearcarea de a downloada ceva din AppStore.

Printre victime se numara deja celebrul iH8sn0w, creatorul sn0wbreeze, dar si nu prea celebrul sherif_hashim, omul care a descoperit cel mai recent exploit care probabil va sta la baza urmatorului programel de unlock al celor de la Dev Team. Daca iH8sn0w a primit lovitura pe un cont secundar, sherif_hashim s-a trezit cu contul personal banat de Apple, ambele suspendari avand drept motiv : “This Apple ID has been disabled for security reasons.” semn ca Apple doreste sa reia controlul asupra propriilor produse, sau poate e doar o strategie pentru a multumi developerii care ii tot sufla in ceafa pe tema pirateriei sau operatorii de telefonie mobila pe cea a decodarii.

Cazul acestea seamana cu cel in care Microsoft a decis banarea conturilor Xbox Live a utilizatorilor de Xbox 360 care foloseau copii piratate ale jocurilor si in cel mai rau caz s-ar putea transforma intr-un razboi deschis impotriva jailbreakerilor. Oricum ar fi Apple a pornit ceva prin banarile acestor conturi, sper sa fie doar un foc de paie si sa nu ne trezim cu alte masuri mult mai drastice.