geohot nu va updata blacksn0w/blackra1n pentru firmware 3.1.3

Acum aproape o ora geohot si-a intarit pozitia adoptata initial in legatura cu firmware 3.1.3 prin cateva mesaje pe Twitter in care spunea din nou ca nu va exista nici un update pentru programele sale de jailbreak/unlock pentru a le face compatibile cu firmware 3.1.3.

In opinia sa, si a mai tuturor, firmware 3.1.3 nu aduce decat blocarea exploit-urilor folosite pentru jailbreak/unlock si recomanda tuturor celor care nu au facut inca update sa ramana la firmware 3.1.2 pentru ca n-au nimic de pierdut decat posibilitatea de a-si decoda telefoanele prea curand.

Stim cu totii ca geohot este putin temperamental insa cand vine vorba de munca este unul dintre cei mai buni developeri de software pentru jailbreak-ul/decodarea iPhone/iPod Touch-ului si se pare ca de data aceasta refuza sa creeze/updateze software-ul existent pentru un firmware update care nu aduce nici cel mai mic beneficiu utilizatorilor de iPhone.

In consecinta, daca pana acum inca mai asteptati ceva de la el, sper ca aceste ultime anunturi sa va fi lamurit de tot cu privire la intentiile lui geohot in legatura cu firmware 3.1.3.

20 COMENTARII

  1. @aliennuteteme: Cand apare iPad si firmware 3.2 vor scoate lucrusoare noi, pentru jailbreak 100% deoarece trebuie sa sparga iPad-ul, pe partea de unlock insa… daca te uiti la poll-ul din partea dreapta a site-ului vei vedea ca e 50%/50% parerea lumii in legatura cu un nou unlock in viitorul apropiat.

  2. poate… insa eu raman la aceasi pareri, pe care le-am mai exprimat p-aicea …. geohotz ramane pana in vara fara nici 1 update sau 1 soft nou… cat despre unlock… da, cei de la dev-team vor scoate ceva odata cu os-ul 3.2. insa mie mi-e teama ca-n vara, odata cu 4-th gen … ca sa nu zic eugen :))… sa nu schimbe cei de la apple si noul boot ROM, care-i pe 3gs …. fiindca atunci v-a fii distractie…

  3. acum cateva luni am dat eu adresa unui articol in legatura cu dev team + apple… teoria conspiratie… ei bine, eu, incep sa cred in asa ceva… singurul in care mai am incredere deplina ca e hacker adevarat e geohotz… asa cum a fost primul care a spart iphonu , asa a fost si primul care a spart ps3.
    asa ca… noul boot rom e jailbreak-uit … nu 100% … dar se poate… crezi ca cei de la apple nu stiu cat e ceasul?!…daca vor sa lupte impotriva comunitatii, atunci vor schimba si boot rom-ul…
    sper sa nu o faca si daca o v-a face, sper ca geohotz sa se puna pe treaba serios.

  4. @aliennuteteme: Si eu cred in teoria aia, sunt foarte multe lucruri care par mai mult decat coincidente cand vine vorba de Dev Team si Apple.
    Pe de alta parte, Apple vrea sa faca cat mai multi bani si desi AppStore genereaza venituri importante, tot vanzarea de terminale primeaza iar o blocare totala a jailbreak/unlock-ului ar duce la o scadere dramatica in vanzari si Apple cu siguranta nu doreste asta. Stai tu linistit ca daca vroiau sa blocheze orice cale de acces in sistem o faceau de mult dar ei sunt prea constienti de cat vor pierde daca adopta asemenea solutii.

  5. salut toata lumea, sunt unul dintre cei care si-a cumparat un 3gs 3.1.2 si fara sa vrea si-au updatat iPhon-ul la 3.1.3 fara a salva ecid-ul dar m am gandit la un lucru, cum draq in romania (tara hackerilor) nu sa gasit cineva sa deblocheze iPhone-ele astea……………… sunt foarte dezamagit!!

  6. @marian: Romanii se pricep la alte sistem de operare nu la Mac OSX. Romanii sparg sisteme bazate pe Windows/Linux si in lumea asta doar 2 entitati au reusit sa faca hack-uri pentru iPhone : geohot pe de o parte(care e singur) si Dev Team care are peste 10 membri.

  7. era prea frumos ca sa fie adevarat, oricum, mi am facut-o cu mana mea, daca nu am salvat ecid-ul si sa fac downgrade acu astept pana se gaseste cineva sa faca un jailbreak. numai bine!!!

  8. da cum sa revin la 3.1.2 daca nu am salvat ecid-ul, e imposibil, nu? pe orice forum unde cauti zice numai de ecid, daca l-ai salvat, poti, daca nu l-ai salvat, nu poti face jailbreak

  9. pur si simplu mi-am pierdut orice speranta, asta e………….. astept pana se trezeste geohot bine dispus intr-o dimineata si updateaza blackra1n si pentru 3.1.3 da pana atunci imi pun pofta-n cui !!!

  10. am incercat de vre-o 20 de ori sa downgradez (nu exagerez) cu o groaza de programe dar fara nici un rezultat. deja m-am plictisit. acu am mai auzit ca poti crea sau cel putin poti gasi un ecid fals sau un mod de a prosti apple-ul sa te lase sa faci downgrade-ul. am sa mai caut sa vad daca gasesc ceva util. saracul google sa saturat de mine :p

  11. o sa incerc si metoda asta, dar maine ca nu mai pot de cap, toata ziua cauta cauta, da-ti seama, oricum multumesc mult si voi scrie daca am reusit sau nu, multumesc deocamdata, numai bine!!!!!!!!!

  12. Mi-am luat un iphone 3g 16gb si am facut update de pe itunes la vers 3.1.2 pe care o aveam inainte cu 3.1.3. Puteti sa imi spune-ti ce pot sa ii fac pentru ca mai merge. Unde pot sa ma duc ca sa pot il repar. Am incercat sa ii dau restore si nu suporta acest lucru. Hepls pls

  13. am un iphone 3g 16GB. sh am aveam vers. 3.1.2 sh am facut update cu 3.1.3 sh nu mai merge . ajuta-ma te rog frumos. spune-mi unde sa ma duc el.