Super AMOLED – un ecran de la Samsung ce ar putea fi implementat in iPhone 4G?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XMEarDy0QgM[/youtube]

Astazi in cadrul Mobile World Conference de la Barcelona, Samsung a prezentat un nou tip de ecran AMOLED denumit Super AMOLED, o tehnologie noua implementata de Samsung intr-un nou model de smartphone, ecran care daca avem noroc va aparea si in noul iPhone 4G.

Fata de traditionalul model de ecran AMOLED, Super AMOLED de la Samsung ofera imagini de o claritate mult imbunatatita, culori vii care se reflecta atat in calitatea pozelor dar si a imaginii video si asta afara, in conditiile unei lumini ambientale puternice. Se pare ca Samsung a folosit un proces de productie total nou pentru acest model de ecran, grosimea sa fiind mult mai mica decat cea a traditionalului AMOLED ceea ce duce la o mai buna reflectare a luminii si la cresterea claritatii content-ului afisat.

Se pare ca Apple si Samsung au avut o colaborare stransa de mult ani si nu ar fi exclus ca aceasta colaborare sa se extinda si asupra acestui ecran Super AMOLED si daca vom fi norocosi poate vom beneficia de el in noul iPhone 4G. Veti vedea in poza de mai jos diferenta dintre cele 2 tipuri de ecrane folosite in noul telefon Samsung si in iPhone.