Gull1hack – o pacaleala asezonata cu 3 virusi

In cursul zilei de ieri v-am oferit informatii in legatura cu noul “exploit” gasit de o echipa de germani denumit Gull1hack, care promitea sa jailbreak-uiasca orice telefon cu bootrom nou, indiferent de firmware. Mai mult decat atat, am postat ieri si primul video cu programul dar multumita unui utilizator si link-ul pentru download-ul programului pentru Windows, care in final s-a dovedit a fi o mare pacaleala.

Ei bine, desi toata lumea stia de faptul ca programul celor de la Gull1hack Team este doar o farsa, ei au continuat jocul iar in cursul serii trecute au publicat pe site-ul lor un link de download pentru versiunea RC1 a programului, care s-a dovedit a fi exat ce aveam si noi, un program nefunctional. Mai mult decat atat, MuscleNerd de la Dev Team a luat programul si l-a decompilat afland ca Gull1hack RC1 era programat ca indiferent de telefon/firmware/bootrom/daca era conectat telefonul la PC sau nu rezultatul era acelasi, anume afisarea unei erori care spunea ca jailbreak-ul nu a putut fi facut.

Decompiarea insa a scos la iveala si ceea ce spuneam eu aici, anume faptul ca programul ascundea virusi, 3 la numar mai exact, de tip trojan, insa niciunul dintre ei periculos, dupa cate spunea MuscleNerd singurul lucru care s-ar putea intampla ar fi sa vi se blocheze mouse-ul cateva secunde, mie nu mi s-a intamplat dar probabil ca altora da.

In concluzie Gull1hack a fost doar incercarea disperata a catorva oameni de a iesi in evidenta, sau poate o tentativa de a forta Dev Team/geohot de a scoate un jailbreak pentru terminalele cu bootrom nou.

3 COMENTARII

  1. Pacat, nu inteleg motivatia lor de a prosti lumea.
    Eu la inceput cand am auzit numele m-am gandit la cuvantul “gullible” (easily deceived or cheated).
    Probabil ca au dat un indiciu ca e o farsa chiar prin nume.