Gull1hack – o pacaleala asezonata cu 3 virusi

In cursul zilei de ieri v-am oferit informatii in legatura cu noul „exploit” gasit de o echipa de germani denumit Gull1hack, care promitea sa jailbreak-uiasca orice telefon cu bootrom nou, indiferent de firmware. Mai mult decat atat, am postat ieri si primul video cu programul dar multumita unui utilizator si link-ul pentru download-ul programului pentru Windows, care in final s-a dovedit a fi o mare pacaleala.

Ei bine, desi toata lumea stia de faptul ca programul celor de la Gull1hack Team este doar o farsa, ei au continuat jocul iar in cursul serii trecute au publicat pe site-ul lor un link de download pentru versiunea RC1 a programului, care s-a dovedit a fi exat ce aveam si noi, un program nefunctional. Mai mult decat atat, MuscleNerd de la Dev Team a luat programul si l-a decompilat afland ca Gull1hack RC1 era programat ca indiferent de telefon/firmware/bootrom/daca era conectat telefonul la PC sau nu rezultatul era acelasi, anume afisarea unei erori care spunea ca jailbreak-ul nu a putut fi facut.

Decompiarea insa a scos la iveala si ceea ce spuneam eu aici, anume faptul ca programul ascundea virusi, 3 la numar mai exact, de tip trojan, insa niciunul dintre ei periculos, dupa cate spunea MuscleNerd singurul lucru care s-ar putea intampla ar fi sa vi se blocheze mouse-ul cateva secunde, mie nu mi s-a intamplat dar probabil ca altora da.

In concluzie Gull1hack a fost doar incercarea disperata a catorva oameni de a iesi in evidenta, sau poate o tentativa de a forta Dev Team/geohot de a scoate un jailbreak pentru terminalele cu bootrom nou.

Articolul precedentiPad-ul e dotat cu chipul grafic PowerVR SGX
Articolul următorFoloseste iPhone-ul ca o telecomanda universala
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.