Noi comenzi pentru iPad/iPhone

iPhone OS 3.2 beta 4 SDK a fost lansat de Apple pentru developeri in urma cu 2 zile si dupa cum ne-am obisnuit deja cautarile pentru noutatile ascunse in SDK au scos la iveala noutati pe care Apple urmeaza sa le implementeze sau poate le-a implementat deja in firmware 3.2 pentru iPad.

De data aceasta noutatile se refera la gesturi pe care le putem face in iPhone OS, iar prin gesturi ma refer la actiuni ca zoom in/zoom out cand vreti sa vedeti o poza/o pagina in browser la dimensiuni mai mari sau apasarea pentru 2 secunde pe o iconita pentru a putea sterge o anumita aplicatie din telefon. In beta 4 a iPhone SDK 3.2 au fost gasite 2 gesturi noi : apasarea de 3 ori consecutiv pe ecranul telefonului (3 Tap) si apasarea indelungata pe ecranul telefonului(Longpress) iar aceste gesturi nu se regasesc in iPhone OS 3.1 si ramane de vazut daca le vom vedea pe iPad odata cu lansarea acesteia.

V-am spus deja ca este foarte posibil ca iPhone OS 3.2 sa nu fie compatibil si cu iPhone/iPod Touch deci aceste 2 noi functii ar putea fi implementate ori in iPhone OS 4.0 ori abia in toamna cand se estimeaza ca va iesi iPhone OS 4.1 si se vor uni cele 2 versiuni de firmware intr-unul singur compatibil cu toate iDevice-urile.

Articolul precedentEA Games anunta FIFA World Cup 2010 pentru iPhone
Articolul următorSteve Jobs : omul de 5.5 miliarde de $ de la Apple
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.