Steve Jobs : omul de 5.5 miliarde de $ de la Apple

Steve Jobs, omul de la carma uneia dintre cele mai prospere companii din ultimii ani, Apple, a reusit sa adune o avere uimitoare de pe urma produselor care au revolutionat lumea IT in deceniul trecut.

Apple are in momentul de fata o valoare de piata de cateva zeci de miliarde de $, valoare care creste pe zi ce trece si va continua sa creasca anul acesta pentru ca oamenii din interiorul companiei, dar si multi analisti economici, prevad un viitor foarte roz pentru companie deoarece lansarea iPad din 3 aprilie si noul iPhone 4G din vara vor aduce sume enorme in conturile gigantului din Cupertino.

Succesul produselor si cresterea companiei si-au lasat amprenta si asupra conturilor bancare ale lui Steve Jobs, acesta adunand o avere de 5.5 miliarde de $ clasandu-se pe locul 136 in topul celor mai bogati oameni de pe glob, top publicat de celebra revista america Forbes zilele trecute. Dupa cum vedeti si din poza, tot ce a realizat Jobs a fost prin pripriile inventii si datorita istetimii cu care a reusit sa uimeasca lumea cu produsele lansate.

Desi este un om extrem de bogat, Steve Jobs nu este un om per total fericit deoarece anul trecut a fost supus unor operatii la ficat datorita unei ciroze care ii punea viata in pericol, si desi acestea si-au lasat in mod vizibil amprenta asupra sanatatii/aspectului sau fizic, acesta a reusit sa revina in forta anul trecut lansand iPod Touch 3G-ul si noul iPad si cu siguranta il vom vedea si la lansarea iPhone 4G din vara.