120.000 iPads vandute in prima zi de Apple

A trecut mai bine de o zi de cand a inceput pre-comanda pentru iPad si iata ca apar primele estimari cu privire la comenzile plasate la Apple pentru minunatul produs care dupa ei va revolutiona ceva, doar ei stiu ce. Anyway, dupa primele estimari cifra de iPads comandate se invarte in jurul cifrei de 120.000(atentie comandate si nu rezervate pentru ridicare dintr-un Apple Store) o cifra destul de mica pentru o companie de talia Apple dar care totusi ar fi bagat in conturile companiei fabuloasa suma de 75 milioane de $ intr-o singura zi.

In partea stanga a ecranului aveti si 2 grafice : primul dintre ele reprezinta vanzarile de iPads WiFi only versus cele care au si 3G iar dupa cum prea bine se vede clientii au optat pentru modelul WiFi only care va fi disponibil inca din 3 aprilie; cel de-al doilea are reprezentarea modelelor  impartite pe capacitati de stocare, clientii nefiind deloc mofturosi, modelele de 16/32/64GB vanzandu-se in proportii aproximativ egale.

Toate aceste estimari au fost facute de cei de la cnn care au analizat codurile a 99 de comenzi facute de-a lungul a 24 de ore, diferenta dintre codul primei comenzi si codul ultimei relevand faptul ca in cele 24 de ore s-au facut 125.000 comenzi pe site-ul Apple din care au scazut 16.500 de comenzi care este cifra media a comenzilor pe site-ul Apple, apoi au inmultit rezultatul cu 1.11 adica media de iPads vandute per client rezultand o cifra de 120.000 iPads vandute in prima zi.

Dupa cum am spus deja, deloc impresionant avand in vedere ca iPhone 3GS s-a vandut in apraope 1 milion de bucati in primul weekend dupa punerea sa la vanzare. Totusi Apple spera sa vanda aproximativ 300.000 de iPads in martie si aproape 1 milion in aprilie, eu unul ma indoiesc ca vor atinge asemenea cifre dar nu poti sti niciodata.