Stanford a inventat baterii pentru telefoane mobile de 4 ori mai puternice decat cele actuale

O echipa de cercetatori de la Stanford lucreaza de cativa ani buni la un proiect ce implica creearea de baterii din litiu-sulf care au o capacitate de stocare a energiei de 4 ori mai mare decat actualele baterii din litiu-ion cu care sunt echipate toate telefoanele mobile de pe piata.

Ca utilizatori de iPhone pot sa spun ca unul dintre cele mai mari minusuri ale acestui gadget este baterie, care niciodata nu tine mai mult de 2 zile la o utilizare semi-intensa a telefonului si sunt sigur ca exista enorm de multi posesori de iPhone care imi impartasesc ideea. Ei bine imaginati-va ca bateria iPhone-ului ar tine de 4 ori mai mult decat in prezent, sa puteti folosi terminalul la capacitate maxima fara a fi nevoiti sa-l puneti la incarcat seara de seara sau sa va treziti spre sfarsitul zilei ca bateria e aproape terminata si telefonul sta sa se inchida.

Ei bine, echipa de la Stanford spune ca teoretic noile baterii ar oferi o performanta de 4 ori mai mare decat actualele, problema este ca noile baterii au o durata de viata de aproape 10 ori mai mica decat actualele baterii si din pacate va mai dura ceva timp pana cand vom vedea versiuni comerciale ale acestor baterii.

Totusi, speranta exista, sa vedem cand va deveni realitate..