Stanford a inventat baterii pentru telefoane mobile de 4 ori mai puternice decat cele actuale

O echipa de cercetatori de la Stanford lucreaza de cativa ani buni la un proiect ce implica creearea de baterii din litiu-sulf care au o capacitate de stocare a energiei de 4 ori mai mare decat actualele baterii din litiu-ion cu care sunt echipate toate telefoanele mobile de pe piata.

Ca utilizatori de iPhone pot sa spun ca unul dintre cele mai mari minusuri ale acestui gadget este baterie, care niciodata nu tine mai mult de 2 zile la o utilizare semi-intensa a telefonului si sunt sigur ca exista enorm de multi posesori de iPhone care imi impartasesc ideea. Ei bine imaginati-va ca bateria iPhone-ului ar tine de 4 ori mai mult decat in prezent, sa puteti folosi terminalul la capacitate maxima fara a fi nevoiti sa-l puneti la incarcat seara de seara sau sa va treziti spre sfarsitul zilei ca bateria e aproape terminata si telefonul sta sa se inchida.

Ei bine, echipa de la Stanford spune ca teoretic noile baterii ar oferi o performanta de 4 ori mai mare decat actualele, problema este ca noile baterii au o durata de viata de aproape 10 ori mai mica decat actualele baterii si din pacate va mai dura ceva timp pana cand vom vedea versiuni comerciale ale acestor baterii.

Totusi, speranta exista, sa vedem cand va deveni realitate..

Articolul precedent120.000 iPads vandute in prima zi de Apple
Articolul următorJocurile de pe XBOX in curand si pe iPhone
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.