Apple accepta aplicatii pentru iPad si cativa developeri vor primi iPads mai devreme

Incepand de astazi Apple accepta aplicatii pentru iPad in AppStore, totodata cerand developerilor sa isi trimita aplicatiile pentru verificare pana la data de 27 martie pentru ca aceasta sa fie acceptate si gata de download pe 3 aprilie cand gigantul din Cupertino va livra sutele de mii de iPads pre-comandate zilele aceastea.

Apple se pregateste din timp cu aplicatii pentru ca viitorii clienti sa aiba ce downloada cand pretioasele produse le vor fi livrate insa graba aceasta a celor de la Apple ar putea fi datorita negocierilor greoaie cu marile trusturi TV si de presa scrisa pentru a asigura viitorilor clienti posibilitate de a vedea filmele/serialele preferate sau a citi ziarele/revistele favorite direct din iPad.

Apple a mers atat de departe cu pregatirile incat a trimis cateva iPads unui grup prestabilit de developeri care sa le testeze insa a impus niste reguli absurde pentru a proteja produsele de ochii curiosilor. Astfel ca Apple a cerut respectivilor developeri sa testeze iPad-urile in camere cu toate ferestrele inchise si draperiile trase, totodata acestea trebuie fixate de un obiect solid si fix din acea camera.

Conditii absolut bizare insa in acelasi timp curioase, ce-ar putea avea Apple de ascuns de le cere developerilor atata secretomanie? Sa vina versiunea finala a iPad-ului cu cateva surprize? Ne vom convinge de acest lucru abia cand vor fi livrate pe 3 aprilie.

Would-be testers of the tablet-style computer, due to be released Apr. 3, must promise to keep it isolated in a room with blacked-out windows, according to four people familiar with the more than 10-page pact that bars partners from disclosing information about the iPad. To ensure that it can’t be removed, the iPad must also remain tethered to a fixed object, said the people, who asked not to be named because their plans for the iPad have not been made public. Apple won’t send out an iPad until potential partners send photographic evidence that they’ve complied.