Prima Pagina Apple Opera Mini pentru iPhone vine cu pasi repezi

Opera Mini pentru iPhone vine cu pasi repezi

Opera Mini, probabil ce mai bun browser pentru terminale mobile se apropie cu pasi repezi de lansarea in AppStore si CEO-ul Opera este foarte increzator ca aplicatia va fi acceptata de cei de la Apple desi gigantul din Cupertino nu si-a ascuns antipatia fata de Opera.

Mie unul imi este greu sa cred ca Apple va permite introducerea in AppStore a browserului Opera Mini avand in vedere ca acesta este dupa Safari cel mai folosit browser pentru navigarea pe internet de pe terminalele mobile, iar introducerea sa in AppStore va afecta serios numarul celor care vor folosi Safari de pe iPhone/iPod Touch. Compania Opera a anuntat ca Opera Mini va fi de 6 ori mai rapid decat Safari, bazandu-se pe tehnologia de caching a site-urilor inainte de incarcarea acestora pe telefon, insa Opera a promis acum cateva saptamani ca vom vedea si o versiune a browserului care va aduce suport flash pe iPhone/iPod Touch dar desigur ca acest lucru nu s-a intampla si asta pune serios in discutie credibilitatea companiei in fata utilizatorilor de iDevices.

Eu unul sunt destul de retinut in ceea ce priveste sansele Opera Mini de a fi acceptata in AppStore deoarece Apple nu e genul de companie care sa se impuste singura in picior iar daca va accepta aplicatia sigur va avea un motiv foarte bun pentru asta. Cat priveste rapiditatea browser-ului din nou raman rezervat, deocamdata Opera a spus multe dar nu a dovedit nimic asa ca de ce i-as crede?

 • Didu

  Opera mini e cel mai folosit browser din lume. Tu in text lasi sa se inteleaga fa safari e mai folosit.

  Ma astept ca Opera Mini pe Iphone sa fie ca pe Nokia. Adica ultra rapid. Nu stiu de ce nu ii crezi.

  E treaba lor cu politica Apple App store dar daca eu la final de an 2010 nu noi avea Opera Mini din Cydia sau de oriunde… ma gandesc serios sa renunt la
  Iphone.

  Acasa la wifi as sta pe safari pt ca se misca superb… iar pe afara as folosi Opera mini cu edge sau 3g. Consum o cantitate mai mica de date si implicit bateria dureaza mai mult.

 • @Didu: Safari e cel mai folosit browser pentru ca exista milioane de iPhone/iPod Touch-uri care se conecteaza la internet zilnic folosind Safari. Practic, ca si cota 50% dintre terminalele mobile care se conecteaza la internet folosesc Safari si doar 25% Opera.

 • seby97

  sper sa nu-l introduca 🙂
  nici odata nu mea placut opera,nici atat mini

 • Da un ochi pe video-ul postat recent poate te razgandesti.