Opera Mini pentru iPhone vine cu pasi repezi

4

Opera Mini, probabil ce mai bun browser pentru terminale mobile se apropie cu pasi repezi de lansarea in AppStore si CEO-ul Opera este foarte increzator ca aplicatia va fi acceptata de cei de la Apple desi gigantul din Cupertino nu si-a ascuns antipatia fata de Opera.

Mie unul imi este greu sa cred ca Apple va permite introducerea in AppStore a browserului Opera Mini avand in vedere ca acesta este dupa Safari cel mai folosit browser pentru navigarea pe internet de pe terminalele mobile, iar introducerea sa in AppStore va afecta serios numarul celor care vor folosi Safari de pe iPhone/iPod Touch. Compania Opera a anuntat ca Opera Mini va fi de 6 ori mai rapid decat Safari, bazandu-se pe tehnologia de caching a site-urilor inainte de incarcarea acestora pe telefon, insa Opera a promis acum cateva saptamani ca vom vedea si o versiune a browserului care va aduce suport flash pe iPhone/iPod Touch dar desigur ca acest lucru nu s-a intampla si asta pune serios in discutie credibilitatea companiei in fata utilizatorilor de iDevices.

Eu unul sunt destul de retinut in ceea ce priveste sansele Opera Mini de a fi acceptata in AppStore deoarece Apple nu e genul de companie care sa se impuste singura in picior iar daca va accepta aplicatia sigur va avea un motiv foarte bun pentru asta. Cat priveste rapiditatea browser-ului din nou raman rezervat, deocamdata Opera a spus multe dar nu a dovedit nimic asa ca de ce i-as crede?