Opera Mini disponibil in AppStore!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OpTCS3g-cBY[/youtube]

Nu, nu visati! Opera Mini este disponibil in AppStore incepand de astazi! Dupa 20 de zile de asteptare celebrul browser a fost acceptat in sfarsit de Apple si dupa cateva minute de testare vreau sa spun ca tot ce s-a spus pana acum despre Opera Mini este complet adevarat, browserul se misca intr-adevar mult mult mai repede decat Safari!

Se spunea ca Opera Mini este de 6 ori mai rapid decat Safari, well nu stiu daca vorbim de o diferenta chiar de 6 ori mai mare insa paginile se incarca in mod clar mai rapid, atat prin conexiunea WiFi cat si prin cea 3G, exista pinch to zoom desi initial toata lumea spunea ca nu va fi si per total experienta este 100% diferita fata de vechiul Safari!

Un review al Opera Mini gasiti aici, iar aplicatia o puteti descarca gratuit din Ro AppStore de aici.

16 COMENTARII

 1. Am instalat, la primele probe pare super. Se incarca foarte repede, dar ce surprinde e cat de repede face zoom in. Orice zona a paginii e preincarcata, o afiseaza instant, nu ca safari care sta 2 sec sa o incarce sau sa o randeze. Un pas in fata evident pentru internetul pe iphone.

 2. In primul rand nu afiseaza corect multe pagini, in al doilea rand, viteza aia fabuloasa de care vorbeste lumea e BS. Opera e mai degraba ok pentru cei cu telefoane nokia, blackberry, etc, care nu aveau cu adevarat optiuni viabile de browser, insa opera deocamdata nu se ridica la calitatea cu care suntem obisnuiti pe iphone. Testati mai intai si dupa aceea povestiti.

 3. Impartasesc acelasi punct de vedere ca si Armand. Opera mini e bun pentru cei cu abonamente mici de date, care vor sa faca economie de trafic. In rest, parca m-as fi intors la vechiul Sony-Ericsson W910i, dar cu un ecran mai mare si cu touch. Macar daca faceau pinch to zoom sa mearga asa cum trebuie…dar nu, le-a reusit in schimb o implementare care nici macar de Windows Mobile nu e demna.

  E posibil totusi ca Opera Mini sa se transforme intr-un browser bun daca va fi imbunatatit periodic, si va fi adus mai aproape de calitatea cu care am fost obisnuiti pana acum de aplicatiile pentru iPhone. Sau mai exista varianta ca Opera Mini sa se transforme in Opera Mobile for iPhone, un browser mobil foarte bun, in care folosirea serverelor Opera pentru stocare intermediara e doar o optiune (“Turbo” parca se numea), si nu un mod implicit de incarcare a paginilor.

  Sincer, nu prea inteleg de ce Opera a ales sa implementeze pe iPhone o varianta a browser-ului care se preteaza mai mult unui telefon cu capabilitati limitate (java-only, fara sistem de operare care sa accepte instalarea de aplicatii), si nu a construit un browser solid, care sa copieze facilitatile lui Opera Mobile de pe Windows Mobile, care e un browser excelent.

 4. “Your privacy is important

  Even when Turbo is enabled, encrypted traffic does not go through our compression servers. This means that when you are on a SSL site, we bypass these traffic and let you communicate with the SSL site directly. Opera generates statistics of the usage of Opera Turbo, but these are aggregated numbers and no information can be linked to a single user. Opera does not store any users’ private information.
  http://www.opera.com/privacy/#operaturbo

  Asta ca sa infirm ce am mai vazut pe net vis-a-vis de confidentialitatea datelor pe paginile secure (https).

 5. M-am jucat putin cu Opera Mini dimineata si sincer sa fiu pe WiFi nu e mare diferenta fata de Safari, se incarca o idee mai repede dar afiseaza paginile aiurea, defapt asa afiseaza si Opera Mobile, ei au alte standarde din cateva si standardele alea se cam bat cap in cap cu anumite pagini.
  La partea de EDGE se schimba total situatia, viteza de incarca e infinit mai buna decat Safari insa revine problema cu afisarea continutului. Din pacate nici pinch zoom-ul nu e chiar atat de grozav insa merge.
  In esenta cei de la Opera au mers pe ideea rapiditatii la conexiuni slabe si cam atat, toate testele lor au fost facute pe conexiuni EDGE din cate am vazut eu, la WiFi diferenta nu e chiar atat de mare si parca la WiFi mai degraba as folosi Safari.

 6. Are o optiune “Mobile view” care iti prezinta site-ul ca si la un RSS reader, adica informatia este prezentata intr-o lista scrolabila doar pe verticala. Este foarte usor de citit dar mai greu de gasit ceea ce te-ar interesa intr-un site (de obicei suntem obisnuiti sa cautam informatia dupa pozitia sa in site).

  Totusi Opera pe 3G se misca mai repede la operatii de scrollare decat in Safari.