Un nou virus ascuns in blackra1n circula pe internet

Mihai Andrei Livadariu de la BitDefender a analizat un nou virus care circula in ultima vreme pe internet si a relatat pe site-ul BitDefender ca respectivul virus se ascunde intr-un program de jailbreak arhicunoscut, iar odata rulat respectivul program virusul intra in actiune, modificand DNS-urile PC-ului redirectionand traficul catre anumite site-uri virusate.

Din pacate virusul este ascuns intr-o versiune de blackra1n deci AVETI FOARTE MARE GRIJA de unde downloadati blackra1n deoarece s-ar putea sa va treziti cu calculatorul infectat. Problema este ca respectiva versiune de blackra1n functioneaza 100% corect, virusul injectandu-se inainte ca blackra1n sa faca jailbreak iar utilizatorul nu isi va da seama ca a fost infectat.

BitDefender recunoaste acest virus si il va curata daca veti da peste aceasta versiune virusata a blackra1n insa este posibil ca alte programe antivirus sa nu stie de el si sa va infectati calculatorul, asa ca revin cu atentionarea sa AVETI FOARTE MARE GRIJA de unde downloadati blackra1n. Versiunea pusa aici pe site este 100% sigura, cea de pe blackra1n.com este din nou 100% sigura, deci va recomand una dintre aceste 2 locatii.

Felicitari lui Mihai Andrei Livadariu,si echipei de la BitDefender pentru aceasta descoperire.

11 COMENTARII

  1. Dar oare putem fi siguri ca Geohat nu a pus el un virus inside? Ca eu am mai intrebat intru-un topic, ce au astia de castigat facand jb for free. Chiar sa le faca fara a castiga nimica?

  2. @zaone: Hai sa o luam altfel. O echipa a reusit sa implementeze in blackra1n un virus care ai descris tu ce face. Acest virus a fost descoperit relativ repede. Apoi, mai exista o echipa, si vb despre cea de la Apple, care tind eu sa cred e foarte competitiva avand in vedere ce au fost capabili sa faca pt aceasta companie. Un anumit personaj, aici vb despre Geohot, e capabil sa treaca peste munca de luni de zile a o gramada de oameni de la Apple. Daca e asa capabil acest baiat, eu zic ca poate fi la fel de capabil sa implementeze un virus care sa nu fie descoperit asa usor.

    Intreb pt a 3-a oara:) Poate poate cineva imi raspunde: Ce castiga acesti hackeri facand munca benevola? Eu pot intelege ca vor sa se lanseze pe piata IT, sa fie “observat” de cineva si sa-l plateasca apoi bine. Dar deja de ex. Geohat e la a nu stiu cata versiune de blackra1n si inca nu se aude nimic sa fie cooptat de cineva.

  3. @FiatLux: Totusi nu vad ce ar avea de castigat prin implementarea unui virus. El accepta donatii, si au fost foarte multi care au donat pentru munca lui, si sunt sigur ca a strans multi bani avand in vedere ca ala cu iDongle a strans vreo 4000$ in doar $ dupa ce MuscleNerd a spus ca solutia e buna.
    Pe de alta parte daca ar cere bani pe ceea ce face ar intra in ilegalitate.

  4. salut, sa inteleg ca uni dintre voi ruleaza un antivirus pe iphone ? ce recomandatii sa instalez ?…. ceva care sa nu manance multa memorie . Multumesc

  5. eu cred ca lam luat deja…nu am viteza de download mai mare de 10 kb/s nici de pe utorrent nici de pe mozilla nici la update de antivirus…la nimic si totusi in fereastra “mobile partner”(folosesc stick rds wireles) imi arata viteza unor downloaduri active variind intre 150-200 kb/s. va rog datimi o solutie