Aplicatiile Photos si iPod vin cu functii noi

iPhone OS 4.0 face in curand o saptamana de la lansare si incep sa se adune din ce in ce mai multe informatii despre noua versiune a iPhone OS, Steve Jobs a anuntat ca oficial sunt peste 100 de modificari, acestea vor iesi incet incet la suprafata pana la vara si probabil vor fi introduse altele noi.

Pana una alta sa discutam despre aplicatia Photos care a fost usor modificata, in primul rand avem 3 optiuni noi : share – pentru a trimite pozele altor utilizatori, o functie pentru copierea pozelor si o a treia pentru a sterge mai multe poze deodata, Apple introducand posibilitatea de a selecta mai mult de o poza pentru stergere. Exista inca o optiune noua in meniul pentru poze, optiunea se numeste Rotate si va da posibilitatea sa rotiti o imagine, eu consider aceasta optiune foarte utila avand in vedere ca uneori pozele ies cam aiurea daca sunt facute dintr-o anumita pozitie.

In interiorul aplicatiei Photos avem acum 3 noi tab-uri : unul se numeste Places si bazat pe informatiile GPS-ului va nota locatia in care au fost facute pozele, al doilea Faces si al treilea Events insa din pacate niciunul nu functioneaza 100% corect momentan. Ultima optiune, destul de interesanta este pentru aplicatia Camera si reprezinta introducerea zoom-ului digital care la o prima vedere nu e prea grozav insa nici camera de 3 megapixeli de pe iPhone nu e chiar atat de stralucita, sper ca la vara Apple sa puna o camera potenta de 5 megapixeli in noul iPhone 4G/HD.

Aplicatia iPod a avut si ea parte de un mic facelift, principalele modificari au fost de ordin estetic si privesc modul in care arata acum playlist-ul si felul in care este prezentata coperta unui album, nimic important deocamdata insa pana la vara este destul timp, poate ne mai surprinde Apple cu ceva.

Pe zi ce trece aflam lucruri noi, tot ce mai ramane acum e sa vina odata lansarea!