Apple actionata in instanta pentru refuzarea garantiei telefoanelor care aveau indicatorul de lichid activat

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu, toate modelele de iPhone/iPod Touch au montate indicatoare de lichid care sunt activate odata ce intra in contact cu apa, insa din pacate nu sunt chiar atat de exacte si pot fi activate prin metode alternative, a se vedea acest articol. Nu ar fi mare problema activarea acestor senzori daca Apple nu ar refuza garantia telefoanelor care ii au activati, iar in SUA o persoana a actionat in judecata Apple pentru ca i-a refuzat garantia unui iPhone 3G cu senzorii activati, motivandu-si actiunea prin faptul ca respectivii senzori pot fi activati si prin expunerea la umiditate, fara ca terminalul sa intre in contact direct cu vreun lichid, garantie fiind astfel refuzata din vina viciilor procesului de constructie a respectivilor senzori.

Desi Apple refuza toate garantiile terminalelor cu respectivii senzori activati, surse din interiorul companiei faptul ca testele au demonstrat ca respectivii senzori pot fi activati datorita unor elemente externe, iar senzorii nu dovedesc fara nici un dubiu ca respectivul terminal a intrat in contact cu lichide.(excluzand contactul cu lichide).

Din pacate pozitia oficiala a Apple ramane aceeasi, acei senzori activati duc la pierderea garantiei, lucrul asta e valabil pentru toate companiile care comercializeaza iPhones inclusiv Orange asa ca aveti grija cu respectivii senzori pentru ca garantia voastra va fi refuzata daca ii aveti activati. Va fi foarte interesant de urmarit rezultatul acestui proces, daca Apple nu se va hotara sa il rezolve in afara instantei.

Senzorii de lichid sunt pozitionati in interiorul locasului pentru mufa castilor(iPhone 2G/3G/3GS) si in interiorul locasului unde intra cablul USB in telefon(iPhone 3GS), aveti locatiile exacte in imaginea postata mai sus. Daca aveti probleme cu telefonul ar fi bine sa verificati senzorii inainte de a-l duce la garantie.