Prima Pagina Apple Apple actionata in instanta pentru refuzarea garantiei telefoanelor care aveau indicatorul de...

Apple actionata in instanta pentru refuzarea garantiei telefoanelor care aveau indicatorul de lichid activat

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu, toate modelele de iPhone/iPod Touch au montate indicatoare de lichid care sunt activate odata ce intra in contact cu apa, insa din pacate nu sunt chiar atat de exacte si pot fi activate prin metode alternative, a se vedea acest articol. Nu ar fi mare problema activarea acestor senzori daca Apple nu ar refuza garantia telefoanelor care ii au activati, iar in SUA o persoana a actionat in judecata Apple pentru ca i-a refuzat garantia unui iPhone 3G cu senzorii activati, motivandu-si actiunea prin faptul ca respectivii senzori pot fi activati si prin expunerea la umiditate, fara ca terminalul sa intre in contact direct cu vreun lichid, garantie fiind astfel refuzata din vina viciilor procesului de constructie a respectivilor senzori.

Desi Apple refuza toate garantiile terminalelor cu respectivii senzori activati, surse din interiorul companiei faptul ca testele au demonstrat ca respectivii senzori pot fi activati datorita unor elemente externe, iar senzorii nu dovedesc fara nici un dubiu ca respectivul terminal a intrat in contact cu lichide.(excluzand contactul cu lichide).

Din pacate pozitia oficiala a Apple ramane aceeasi, acei senzori activati duc la pierderea garantiei, lucrul asta e valabil pentru toate companiile care comercializeaza iPhones inclusiv Orange asa ca aveti grija cu respectivii senzori pentru ca garantia voastra va fi refuzata daca ii aveti activati. Va fi foarte interesant de urmarit rezultatul acestui proces, daca Apple nu se va hotara sa il rezolve in afara instantei.

Senzorii de lichid sunt pozitionati in interiorul locasului pentru mufa castilor(iPhone 2G/3G/3GS) si in interiorul locasului unde intra cablul USB in telefon(iPhone 3GS), aveti locatiile exacte in imaginea postata mai sus. Daca aveti probleme cu telefonul ar fi bine sa verificati senzorii inainte de a-l duce la garantie.

  • se aprinde rosu cand intra in contact cu apa ?

  • @Marian: Nu se aprinde, se coloreaza din alb spre rosu, poate fi un roz, nu mai este alb.

  • radu_h

    @Marian: Da, ii vine ciclul 🙂

  • mereu m-am intrebat ce se intampla daca intra la apa

  • skiorul

    Am si eu un Iphone 4 si dintro data atunci cind opres telefonul de tot se restarteaza singur,am vorbit cu cei de la NOUMAX si le-am trimis telefonul ca ei sa imi raspunda ca s-au declansat senzori de umiditate si telefonul nu mai poate fi schimbat,cum s-au declansat nu stiu pentru ca leam trimis si articolul de mai sus in legatura cu senzori de umiditate,daca nu se vad semne de coroziune ar trbui telefonul schimbat,dar ei mi-au raspuns ca nu pot face nimic.Voi ce ma sfatuiti sa fac.oricum o sa fac plingere la Apple,pentru ca daca luceaza cu aceasta companie ar trebui sa iba aceeasi politica la garanti si la tot.