Despre design-ul iPhone 4G/HD

Presupusul prototip de iPhone 4G/HD gasit zilele trecute a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte pe internet, iar majoritatea celor care detin un iPhone sustin ca este fake bazandu-se in primul rand pe design-ul exterior al telefonului care nu pare sa se alinieze standardelor adoptate de Apple in precedentele modele de iPhone. Totusi daca e sa ne uitam la pozele facute ieri de Gizmodo putem observa ca acest presupus prototip are caracteristici de design similare cu MacBook Pro 2009, iMac si iPad-ul de anul acesta, desigur ca respectivele produse arata mult mai bine, insa trebuie luat in calcul faptul ca respectivele sunt produse finale iar acesta este doar un presupus prototip care inca se afla in teste.

Pe lateralele telefonului se pot observa linii de demarcatie intre piese, unii s-au plans ca respectivele despartituri ar arata groaznic si strica design-ul insa trebuie luat din nou in calcul ca acesta nu este un produs finit iar respectivele despartituri ar putea fi acolo doar pentru a oferi acces facil la hardware-ul telefonului pentru modificari, si ar putea disparea in versiunea finala a produsului.

Butoanele sunt din nou complet modificate fata de versiunile anterioare de iPhone insa butonul pentru blocarea orientarii de la iPad este tot rotund, e montat pe un slider totusi insa e tot mic si rotund deci o modificare de design pana la actualele butoane din presupusul prototip de iPhone 4G/HD nu este chiar atat de departe.

Stiu ca foarte multi dintre voi au fost nemultumiti de felul in care arata acest prototip, luati in calcul faptul ca pana la vara s-ar putea schimba multe, prototipul ar putea sa fie pentru anul viitor sau aceasta este versiunea finala a iPhone HD. Totodata pana nu il tineti in mana ramaneti cu mintea deschisa deoarece odata ce vedeti produsul in realitate si il tineti in mana va veti schimba cu siguranta parerea.

13 COMENTARII

  1. eu consider ca e bestial asa cum e si daca e intradevar un aparat facut de apple si nu o imitatie (ceea ce iar nu am cum sa cred pt ca e prea frumos facut) cred ca va ramane asa nu va mai fi schimbat deloc… pe mine de la inceput m-a enervat spatele asta rotunjit de la 3g (3gs) si mai ales materialul din care era facut care se zgaria doar daca il puneai prea des pe masa. toti vorbesc ca nu e stilul apple…. nu inteleg de unde o scot pe asta chiar de loc….. apple nu are un stil anume ei doar fac lucrurile foarte atenti la detalii asta ii caracterizeaza (ma refer la carcase) si foarte simple de utilizat, pt oamenii care nu vor sa isi bata capul. intodeauna produsele lor aveau puterea sa faca mult mai multe dar ei nu doreau sa faca “multe” sa faca putin, simplu si bine, pt cei care erau mai incapatanati si vroiau sa se chinuie ei sa fie mai deosebiti cu modelele lor ii lasau in pace sa-si faca damblaua… :))
    oricum abia astept sa iasa “oficialul” si sa vad daca am dreptate….

  2. Toate discutiile astea interminabile referitoare la designul prototipului imi aduc aminte de isteria creata dupa lansarea primului BMW creat de controversatul Chris Bangle. Nu ar fi fost in stilul BMW, ar fi fost urat, asa si pe dincolo… si s-a vandut MULT mai bine decat toti predecesorii sai la un loc. Nu inseamna ca imi place 100% acest prototip, insa nu arata nici chiar atat de rau incat sa duca la falimentul incet dar sigur al companiei apple.

  3. @aramitzu: Marginile curbate la 3G/3GS cred ca e unul dintre cele mai revolutinoare chestii la iPhone, dat fiind faptul, la un asemenea telefon maricel ca dimensiuni, cat e comod sa-l tii in buzunar cu ecranul spre picior. Vrei chestii patratoase ca si cutiile de chibrit? Treci la Sony-ericsson, HTC.

  4. @FiatLux: 🙁 din pacate o sa o sa admiri finetea de aparat doar la prietenii tai pt ca urmatorul iPhone o sa fie “patratos” asa cum il consideri tu… 🙁 si o sa te deranjeze in buzunar… chiar crezi ca Apple o sa faca telefoane care sa stea bine in buzunar? sau 3g(3gs) este rotunjit pt motivul asta? ai comparat vreodata modelul de iPhone 2g cu cel 3g sa vezi care e mai gros? iti spun eu e 3g cu toate ca la prima vedere cel 2g pare mai gros… datorita rotunjirii 3g pare mai subtire asta a fost motivul pt care l-au facut asa… exact cum au facut si la MacBook Air. acum daca te uiti la fotografiile facute la cele doua aparate 3g si hd se vede destul de clar ca hd este mai subtire si asta fara nici o rotunjure…. si mie mi se pare 3g destul de subtire si acum…

  5. @FiatLux: mai baiatule tu imi dai impresia ca pana la iphone erai numai cu nasu in AMD …. deci cand alti bunonau la produse Apple cam de la 10.2 incoace tu dadeai cu pumnu in AMD in pusca mea ca nu iti mergea :))deci taci si lasa baieti sa vorbeasca si tu pana una alta sapa pe net poate a facut si ragalii aia de la AMD un telefon ceva!!!!

  6. @Nelu: Nea Nelu, pune si tu manuta pe o carte de gramatica ca nu ti-ar strica. Vorba aia, toate trebuiesc facute la timpul lor. Tu la ora de gramatica pe unde erai? 🙂

    @aramitzu: Nu prea imi vine sa cred faza cu rotunjitul pt a da impresia de mai subtire. In fine, eu sper ca noul modelul sa nu fie patratos 🙂 And btw, nu sunt singurul care spera asta 🙂

  7. @FiatLux: acum dupa ce am vazut si pozele cu el dezasamblat sunt si mai convins ca asa o sa ramana… eu cred ca la orice prototip se incepe prin ai defini forma si dupa aia componentele din interior… dar in sfarsit poate ma insel eu.. oricum nu prea vreau sa ma mai contrazic pe tema asta… oricum speranta mea e sa ramana cat mai patratos dar sa fie finisat bine….:)
    faza cu rotunjitul este exact pt a creea impresia de mai subtire… daca nu crezi fa-ti dintr-un carton o cutiuta de marimea telefonului cu marginile drepte si pune-o langa telefon sa vezi cata diferenta e
    si apropo de sfatul tau de a-mi lua Sony sau HTC… stai linistit ca sunt multe modele pe piata mult mai frumoase decat iPhone-ul dar eu nu am iPhone doar pt ca e frumos…. aaa si inca ceva…:) cu noul model daca ramane asta nu o sa mai ai problema cu care parte sta in buzunar spre picior ca o sa fie amndoua drepte si nu o sa mai simti umflatura aia deranjanta de la spatele lui (probeaza cu cutia)….. glumesc desigur…