Icebird – o noua aplicatie pentru Twitter dedicata iPhone-ului

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2zui0rX_T9s[/youtube]

Icebird este o noua aplicatie pentru Twitter dedicata iPhone-ului, disponibila in AppStore incepand de ieri si din video-ul de mai sus pare a fi o implementare foarte interesanta a functionalitatii Twitter-ului intr-o aplicatie pentru iPhone.

Aplicatia permite gestionarea mai multor conturi Twitter, are o interfata simpla, usor de folosit dar si destul de draguta, insa mai mult decat atat, modul in care developerul a decis sa implementeze functiile Twitter o fac unica fata de celelalte aplicatii. Astfel ca atunci cand cineva va mentioneaza pe Twitter mesajul va aparea colorat in culoarea verde insa va fi pozitionat in sens invers celorlalte mesaje, atunci cand primiti un direct message acesta va fi afisat cu culoarea galbena in lista de tweets, dar si in sectiunea separata, iar atunci cand sunteti mentionat dar nu aveti deschisa sectiunea Timeline(unde sunt afisate tweet-urile), butonul se va colora albastru pentru a va anunta ca ati fost mentionat.

Un feature foarte interesant este posibilitatea de a salva un tweet, pe care nu doriti sa il trimiteti in momentul respectiv, in sectiunea Drafts pentru a-l trimite mai tarziu, totodata meniul pentru trimiterea unui tweet are un editor dedicat pentru editarea textului dar si optiuni pentru cautarea unei persoane dintre cele pe care le urmariti/va urmaresc, pentru a o mentiona; sau pentru a va seta loctia din care trimiteti tweet-ul.

In meniu aveti totodata optiuni pentru afisarea profilului vostru, pentru a modifica parola, pentru a da follow/unfollow unor anumite persoane, a sterge cache-ul aplicatiei, a efectua o cautare pe Twitter, a vedea topicurile in trendsau pentru a instala un Bookmarklet care va permite sa postati link-uri pe Twitter direct din Safari.

Icebired are implementat si sistemul Push Notifications, sistem care din pacate nu exista la majoritatea aplicatiilor pentru Twitter asa ca este un mare mare plus.

Icebird poate fi cumparata din AppStore pentru 2.99€ iar in Ro AppStore o gasiti aici.