Povestea pierderii presupusului prototip de iPhone 4G/HD de catre Apple

Baiatul din imaginea alaturata se numeste Gary Powell, are 27 de ani si lucreaza ca software engineer la Apple, mai exact lucreaza la soft-ul pentru baseband-urile care blocheaza intotdeauna soft-urile de decodarea ale iPhone-urilor. Din pacate pentru el, Gary Powell este si angajatul care a “uitat” presupusul prototip de iPhone 4G/HD intr-un bar din San Jose California, prototip care a fost si este afisat pe internet ca fiind urmatorul model de iPhone.

Povestea suna cam asa : Gary se afla intr-o seara la un bar cu specific german din Redwood City California cu niste prieteni (avand la el presupusul prototip de iPhone 4G/HD pentru a-l testa in conditii de utilizare normala in lumea reala) a baut cateva beri, s-a distrat, se presupune ca a stat si pe Facebook de pe telefon, si cateva ore mai tarizu a plecat spre casa uitandu-si telefonul la barul respectiv, pe un scaun. Telefonul a fost remarcat de unul dintre comeseni care l-a atentionat pe cel care statea langa Gary in legatura cu telefonul, iar dupa ce a intrebat lumea de acolo daca nu a pierdut cineva un telefon l-a luat el(fara sa se gandeasca sa sune pe vreunu dintre prietenii lui Gary sa vada ca nu si-a pierdut careva telefonul).

Se pare ca baietul care a gasit telefonul s-a si jucat cu el neremarcand nimic deosebit la software-ul telefonului, parea ca un iPhone 3GS normal, avea 6 pagini de aplicatii, a incercat sa deschida aplicati Camera insa aceasta s-a inchis de 3 ori si a renuntat, practic a crezut ca e un iPhone normal insa nu s-a gandit sa isi sune prietenul sa il intrebe de telefon.

A doua zi cand s-a trezit telefonul era mort, se pare ca Apple stersese totul din el desi l-ar fi putut localiza cu usurinta prin contul MobileMe, si atunci a devenit curios si l-a scos din carcasa sa pentru a observa ca respectivul terminal nu seamana deloc cu un iPhone normal. Gizmodo sustine ca omul a sunat la Apple pentru a discuta cu cineva despre telefonul gasit insa nimeni nu l-a luat in serios, tot ce a primit a fost un ticket de suport si promisiunea ca va fi sunat insa acest lucru desigur ca nu s-a intamplat.

E ciudat faptul ca Gizmodo continua povestea spunand ca abia dupa cateva saptamani terminalul a ajuns la ei, deci aici se presupune ca a trecut o perioada de timp destul de mare de cand telefonul a fost pierdut pana in momentul in care acesta a fost prezentat pe internet si a ajuns la Gizmodo pentru teste, un lucru foarte ciudat din punctul meu de vedere, dar poate e o greseala a celor de la Gizmodo.

Povestea se termina cu o discutie intre un editor de la Gizmodo si Gary Powell, cel care a pierdut telefonul, desigur ca telefonul va ajunge inapoi la Apple insa toata aceasta poveste este extrem de ciudata si pare a fi destul de falsa.

Gray Powell: Hello?

John Herrman: Is this Gray?

G: Yeah.

J: Hi, this is John Herrman from Gizmodo.com.

G: Hey!

J: You work at Apple, right?

G: Um, I mean I can’t really talk too much right now.

J: I understand. We have a device, and we think that maybe you misplaced it at a bar, and we would like to give it back.

G: Yeah, I forwarded your email [asking him if it was his iPhone], someone should be contacting you.

J: OK.

G: Can I send this phone number along?

J: [Contact information]

Mie imi suna a fals tot ce a povestit Gizmodo mai sus, si acel paragraf in care spun ca au trecut cateva saptamani de cand a fost gasit si pana a ajuns la Gizmodo mi se pare destul de ciudat, saptamani in care un om a stat cu un prototip pe masa, nu l-a sunat pe cel care l-a pierdut pentru a i-l inapoia… sounds fake to me.