Un prototip al iPad a fost furat in timpul unei rapiri

prototip ipad furat rapire - iDevice.ro

Un prototip al iPad a fost furat in timpul unui jaf ce a implicat si o rapire si a avut loc la inceputul acestei luni in Cupertino, California, orasul in care se afla si sediul companiei Apple. Un barbat in varsta de 20 de ani a fost victima jafului si a rapirii dupa ce a raspuns unui anunt online publicat de catre tanara din imagine, iubitul sau ajutand-o sa comita infractiunile.

Din casa tanarului au fost furati 7500 de dolari si o multitudine de bunuri electronice, printre care si prototip iPad despre care deocamdata autoritatile nu au aflat foarte multe si desigur ca nu l-au recuperat. Dupa furtul obiectelor din casa, cei doi din imagine l-au obligat pe tanar sa urce in masina lor si l-au eliberat la o distanta de 1 kilometru de locul comiterii infractiunilor.

An iPad “test model” was one of the items taken during a robbery and kidnapping at a Cupertino house earlier this month, according to the Santa Clara County Sheriff’s Office. The robbers took the device, along with electronics, prescription drugs and cash valued at $7,500, from a Cupertino home during an incident in which a 20-year-old man was kidnapped and robbed after answering a woman’s online advertisement.

Desi cei doi din imagine au fost arestati de catre politie, prototipul iPad nu a fost recuperat de catre politisti si acest lucru este destul de ciudat, avand in vedere ca hotii nu ar fi dezvaluit daca au vandut dispozitivul sau nu. Avand in vedere valoarea unui asemenea produs, hotii ar fi putut obtine cateva zeci de mii de dolari de la persoanele suficient de curajoase pentru a il cumpara.

In 2010 Apple a trecut printr-o problema similara, atunci un prototip al unui iPhone 4 uitat intr-un bar fiind vandut publicatiei Gizmodo pentru suma de 5000 de dolari. Pentru ca Gizmodo a publicat toate detaliile acelui iPhone 4 pe internet, Steve Jobs a implicat politia care a confiscat terminalul si a efectuat o perchezitie a casei jurnalistului implicat in scandal, calculatorul acestuia fiind confiscat, insa totul fara ca el sa fie condamnat.

Avand in vedere ca in 2015 vorbim despre o problema similara, nu cred ca foarte multe persoane vor fi uimite daca vor vedea prototipul iPad prezentat pe internet de vreun website din afara SUA. Desi politia sustine ca nu stie informatii despre prototip, e putin probabil ca acesta sa fie unul vechi, altfel acesta nu s-ar fi aflat in respectiva casa pentru a fi, cel mai probabil testat.

In final, pentru a face lucrurile si mai “complicate”, intreaga poveste se intampla tot in luna aprilie precum in 2010, asa ca vorbim despre o coincidenta destul de ciudata.