Nokia pierde teren in fata Apple

Zilele trecute au fost prezentate cifrele cu incasarile din primul semestru al acestui an si reactiile sefilor din marile companii ale lumii au fost diferite, in timp ce Apple anunta vanzari record(ca in fiecare an de altfe), Nokia anunta ca profitul pe primul semestru al acestui an a iesit mult sub asteptarile companiei, aceasta datorandu-se vanzarilor scazute de smartphones in prima perioada a acestui an.

Nokia a inregistrat un profit de 349 milioane €, o crestere enorma fata de 122 milioane€ in aceeasi perioada a anului trecut, insa fata de miliardele facute de Apple profitul acesta nu inseamna nimic. Totusi Nokia isi mentine pozitia de lider pe piata de telefoane mobile chiar daca la segmentul high-end smartphones Apple a detronat-o, defapt Apple a inceput sa muste din cota de piata a Nokia inca din 2007 odata cu introducerea primei generatii de iPhone si cu 85 milioane de iDevices vandute pana astazi probabil Apple va prezenta o amenintare serioasa pentru titlul de lider pe piata de telefoane mobile detinut de Nokia momentan.

Din pacate pentru Nokia terminalul N900 nu a avut parte de succesul asteptat si asta in mare dotorita faptului ca sistemul de operare Maemo e abia la inceput, mai este de lucru la el, aplicatii nu prea exista iar utilizatorii din ziua de azi cauta un device care sa acopere cat mai multe dintre necesitatile zilnice, iar la acest capitol iPhone-ul este “rege”, urmat indeaproape de telefoanele dotate cu sistem de operare Android.

Eu am trecut de la un N73 la iPhone si parca as fi schimbat o Dacie cu un BMW iar o reintoarcere la Nokia nu prevad in viitorul apropiat. Se gandeste vreunul din voi sa paraseasca “corabia” iPhone pentru un N900/N97?