Prima Pagina Android Google Maps Navigation va fi disponibil si pentru iPhone

Google Maps Navigation va fi disponibil si pentru iPhone

Google a lansat acum ceva vreme propria aplicatie de navigare pentru terminalele dotate cu sisteme de operare Android, aplicatie care contine aproape toate functionalitatile unor soft-uri precum TomTom, iGo sau Navigon insa este complet gratuita. Recent Google a anuntat ca va porta si pe iPhone aceasta versiune a aplicatiei, va fi desigur tot gratuita insa ramane de vazut daca va fi acceptata in AppStore.

Aplicatia este disponibila utilizatorilor de terminale dotate cu sisteme Android insa serviciul functioneaza doar pe teritoriile SUA si Marea Britanie urmand ca Google sa imbunatateasca serviciul si sa il faca disponibil pentru cat mai multe tari de pe glob, problema este ca tot acest proces va dura destul de mult din pacate. Totusi asteptarea merita, aplicatia ofera gratuit functia turn-by-turn voice navigation, o functie cu care se lauda toti developerii de aplicatii pentru navigatie, insa daca aveti rabdare veti putea beneficia de ea gratuit prin intermediul aplicatiei de la Google.

Totusi Google si Apple nu sunt in relatii prea bune de ceva vreme si acceptarea unei asemenea aplicatii in AppStore ar putea urma acelasi curs strabatut de acceptarea Opera Mini sau mai rau ar putea avea rezultatul aplicatiei Google Voice care dupa cateva saptamani de asteptare a fost respunsa.

Oricum eu abia astept softul de navigatie de la Google, hartile din Google Maps au fost actualizate si sincer sa fiu acopera destul de bine Romania, acum nu mai ramane decat sa asteptam ca Google sa isi faca treaba.

Si un video cu aplicatia ruland pe Motorola Droid:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R7WzO6cUFOw[/youtube]

 • macelaru73

  Daca va fi inrodusa si pe iphone gratis este o mare realizare,de abea astept-:))

 • @macelaru73: Toata problema se va invarti in jurul acceptarii in AppStore, sunt sigur ca Google abia asteapta sa le mai infinga o sulita in coaste celor de la Apple.

 • macelaru73

  @zaone:
  Daca cei 2 CEO au iesit la o cafea,poate avem noroc!

 • DIV

  Nu e nici un motiv sa fie respinsa. Sunt atatea alte aplicatii de navigare in App Store, unele gratuite. Problema cu Opera Mini era ca functiile de baza ale iPhone nu pot fi replicate (browser web), dovada ca Opera Mini nu este un browser real, ci doar un proxy. Iar la Google Voice au fost folosite API-uri private, care iar contravine regulilor App Store.

 • alex

  Parerea mea e ca mai bine ar integra-o in aplicatia Maps a iPhone-ului si sa o distribuie in iPhone OS 4.0 final din iunie

 • dudu

  Incercati . doar 0.79euro si in cel mai scurt timp va avea si multitasking si offline maps
  pret-calitate nu se compara!!!
  Disponiil si pentru US, Germania, si toata europa