Opera Mini update

15

Opera a scos in sfarsit un update pentru poate cea mai controversata aplicatie pentru iPhone/iPod Touch care a fost acceptata vreodata de Apple in AppStore, si asta datorita faptului ca Opera Mini se abate de la regula generala privind browserele din AppStore, adica nu functioneaza pe webkit-ul Safari ci pe propria platforma.

Desi Opera Mini a avut parte de un succes enorm, fiind cea mai downloadata aplicatie in toate AppStore-urile si atingand peste 1 milion de downlads in primele 2 zile de la lansare. Din pacate aplicatia a dezamagit pe aproape toata lumea, deoarece are foarte multe probleme de compatibilitate cu multe site-uri, are foarte multe buguri ce apar intr-o utilizare normala, iar daca nu e folosita pe EDGE nu isi mai prea gaseste rostul.

So, Opera s-a gandit sa actualizeze Opera Mini care acum a ajuns la versiunea 5.0.1 si iata changelog-ul :

  • A fost rezolvat bugul care cauza blocarea pornirii aplicatiei;
  • A fost adaugat suportul pentru limba maghiara;
  • Language fallback-ul a fost setat pentru Engleza nu Araba;
  • Au fost reaprate cateva buguri.

Eu unul ma asteptam la mai mult, adica suport pentru limba maghiara? Sa fim seriosi… cu ce ma ajuta pe mine suportul pentru limba maghiara cand eu nu pot sa vizionez un film pe YouTube din Opera sau nu pot comuta cu succes din versiunea mobila a unui site pe cea desktop.

Sincer sa fiu ma gandesc la urmatoarea teorie : Apple a acceptat Opera Mini in AppStore insa punand conditia ca aceasta sa aiba buguri si sa nu functioneze 100% corect astfel incat lumea sa nu renunte la Safari. Stiu cum suna ce am spus mai sus insa altfel nu`mi pot explica modul in care Opera a ales sa “updateze” aplicatia ieri.

Pentru cei interesati Opera Mini poate fi downloadata de aici.