Opera Mini update

Opera a scos in sfarsit un update pentru poate cea mai controversata aplicatie pentru iPhone/iPod Touch care a fost acceptata vreodata de Apple in AppStore, si asta datorita faptului ca Opera Mini se abate de la regula generala privind browserele din AppStore, adica nu functioneaza pe webkit-ul Safari ci pe propria platforma.

Desi Opera Mini a avut parte de un succes enorm, fiind cea mai downloadata aplicatie in toate AppStore-urile si atingand peste 1 milion de downlads in primele 2 zile de la lansare. Din pacate aplicatia a dezamagit pe aproape toata lumea, deoarece are foarte multe probleme de compatibilitate cu multe site-uri, are foarte multe buguri ce apar intr-o utilizare normala, iar daca nu e folosita pe EDGE nu isi mai prea gaseste rostul.

So, Opera s-a gandit sa actualizeze Opera Mini care acum a ajuns la versiunea 5.0.1 si iata changelog-ul :

  • A fost rezolvat bugul care cauza blocarea pornirii aplicatiei;
  • A fost adaugat suportul pentru limba maghiara;
  • Language fallback-ul a fost setat pentru Engleza nu Araba;
  • Au fost reaprate cateva buguri.

Eu unul ma asteptam la mai mult, adica suport pentru limba maghiara? Sa fim seriosi… cu ce ma ajuta pe mine suportul pentru limba maghiara cand eu nu pot sa vizionez un film pe YouTube din Opera sau nu pot comuta cu succes din versiunea mobila a unui site pe cea desktop.

Sincer sa fiu ma gandesc la urmatoarea teorie : Apple a acceptat Opera Mini in AppStore insa punand conditia ca aceasta sa aiba buguri si sa nu functioneze 100% corect astfel incat lumea sa nu renunte la Safari. Stiu cum suna ce am spus mai sus insa altfel nu`mi pot explica modul in care Opera a ales sa “updateze” aplicatia ieri.

Pentru cei interesati Opera Mini poate fi downloadata de aici.

15 COMENTARII

  1. opera merge de n ori mai bine pe edge/3g(sa nu vb de trafic)
    acuma ca are cateva buguri asta este,tot il prefer peste safari cand sunt innafara unei retele wifi rapide

  2. @volt: Pe 3G doar faptul ca te scuteste de trafic mai poate fi in favoarea ei, in rest nu merita. Ma gandeam ca vor rezolva toate problemele de compatibilitate si etc insa nu o vor face.

  3. teoria ta este tare ciudata dar sunt convins ca exista si o parte de adevar in ea….

    sigur sunt niste clauze destul de ciudate in contractul dintre opera si apple.

    (ca o mica paranteza, de curiozitate doar intreb, se misca mai bine safari pe iphone 3g decat pe 3gs?)

  4. @bogdans22: Normal ca da, pe 3GS incarca continutul mai repede datorita RAM-ului/procesorului.
    E doar o teorie, nu stiu cat de reala e insa nu`mi imaginez de ce Opera a ales sa adauge suport pentru limba maghiar in loc sa corecteze toate problemele.

  5. Cu tot cu bugurile pe care le are, consider ca viteza de incarcare o pune peste safari; sincer acum, browser-ul ala default e de tot **** nu stie nici makr de cache, dai back si incepe reload de ‘nspe secunde/mb trafic in care puteai deja sa citesti jumatate de pagina din forum; e un mare bottleneck safara in opinia mea.

  6. @S37hhhh, bogdanas22, volt: As vrea sa va vad atunci cand scrieti un replay, coment undeva. Da-ti submit comment si comentariul? guess what? nowhere. De citit pagini merge si nu prea. Sau are careva impresia ca cei de la Apple lasau Opera in AppStore daca era peste Safari? Come on 🙂

  7. Dragi colegi de sufernita. Opera mini este aplicatia care ma lasa sa stau pe net de 2-3 ori mai mult ca durata de viata a bateriei.
    Alte comentarii sunt de prisos.

  8. @FiatLux: ufff, man cand dai “submit” da un STOP repede ca dupa ceva timp am obs. ca opera tinde sa faca un reload la pagina(indiferent de ce input dai tu) si evident ca se duce commentul; dar daca dai STOP si submit nu vei pierde commentul/postul 😉

  9. @Didu: Faptul ca mareste autonomia bateriei nu compenseaza faptul ca nu poti vedea continutul anumitor site-uri/filme pe youtube sau nu poti vedea corect anumite site-uri.
    Prin remarca “alte comentarii sunt de prisos” sincer sa fiu denoti ca esti fan inrait Opera Mini si autonomia bateriei conteaza cel mai mult.

  10. @zaone: eu ma gandeam la alta teorie: apple a tinut asa mult opera mini, tocmai pentru a o testa la sange -nu pentru ca nu vroiau neaparat sa o accepte in appstore- au vazut ca are buguri si ca nu para de kk in fata oamenilor… ce au zis…. lume lume !!! – o vreti? -da – da, luati deaci. si asta a fost, lumea s-a convins.

  11. Asa este… e chiar un mezel de aplicatie! Hai sa fim seriosi, cine isi ia un iphone si se uita dup-aia la diferenta de trafic intre doua browsere? Intr-adevar zaone ai perfecta dreptate, avem Opera pe appstore doar ca sa ne dam seama cat de performant este de fapt safari. Respect!