iPad 3G : dezasamblarea dezvaluie un modul GPS nou


Baietii de la iFixit au supus tableta iPad 3G unui tratament identic celui aplicati pentru iPad WiFi asa ca astazi putem vedea ce se ascunde in spatele placilor de aluminiu ale celui mai dorit gadget al momentului, pe plan global.

Prima diferenta evidenta fata de iPad WiFi este desigur dunga neagra aplicata in partea de sus a tabletei, insa in interior prima diferenta este antena 3G care permite navigarea pe internet folosind conexiunea mobila cu ajutorul unei cartele MicroSIM. MicroSIM-ul are 12×12 mm si este gazduit de un locas SIM al carui marime este redusa la jumatate fata de cel folosit pe iPhone. Se pare ca persoane din Europa au folosit cu succes cartele taiate ale operatorilor de telefonie mobila europeni cu tableta iPad 3G, decie este intr-adevar neverlocked si deja functioneaza cu toti operatorii din lume.

O alta diferenta notabila o reprezinta prezenta a 5 antene : 2 pentru semnalul 3G, una pentru GPS si inca 2 pentru WiFi, Apple a facut tot posibilul ca tableta iPad sa aiba semnal puternic indiferent daca e vorba de 3G sau WiFi.

Si pe final un aspect foarte important, iPad 3G foloseste un modul AGPS Broadcom BCM4750UBG spre deosebire de Infineon Hammerhead folosit in iPhone 3GS, iar unii raporteaza ca noul GPS de pe iPad 3G este mult mai bun, desi face localizarea ceva mai greu are o constanta mult mai buna si in trafic isi face treaba mult mai bine decat cel de pe iPhone 3GS.

In mod sigur noul iPhone va fi dotat cu acest chip AGPS si acesta este un lucru imbucurator deoarece foarte multe persoane s-au plans de modul in functioneaza care GPS-ul de pe iPhone 3GS.