Opera intra in razboiul flash

Opera Software, compania din spatele celebrelor browsere Opera, a intrat in razboiul dintre Apple si Adobe atacand flash-ul pentru faptul ca nu este open source dar mai ales pentru ca necesita mult prea multe resurse si este o povara pentru terminalele mobile.

Cei de la Opera critica Adobe pentru ca flash-ul nu e open source dar si pentru modul in care flash-ul functioneaza, adica pentru rularea video este nevoie de o decodare software care nu poate fi depasita prin implementarea unor piese hardware iar acest lucru duce la performante scazute, consum ridicat de resurse si probleme de genul celei prezentate de mine astazi in acest articol.

Flash as a video container makes very little sense for CPU, WiFi battery usage etcetera – you can cook an egg on [devices] once you start running Flash on them and there’s a reason for that.

Imi place analogia celor de la Opera Software vis a vis de modul in care flash-ul afecteaza aceste device-uri si din pacate au dreptate, totusi ei concluzioneaza ca flash-ul va juca un rol important in afisarea continutului pe web in urmatorul an asa ca nu scapam de flash inca. Sper doar ca Adobe sa o ia pe drumul cel bun avand in vedere ca exista foarte multe companii indreptate impotriva sa.