iPhone OS se va numi iOS 4 si versiunea GM e disponibila acum!

iPhone OS a fost redenumit in iOS 4 si va fi disponibil de pe 21 iunie pentru toata lumea iar din seara aceasta vom avea disponibila versiunea GM(Gold Master) pentru toti developerii pentru a le da acestora posibilitatea de a isi actualiza aplicatiile si a le face compatibile cu iOS 4.

iOS 4 final nu aduce mare lucru nou fata de tot ce s-a prezentat la keynote-ul din 8 aprilie pentru versiunea beta, modificarile majore exista la iPhone 4 si se refera la noul retina display, rezolutia marita, capacitatea de a face apeluri video, o noua aplicatie pentru a modifica filmele si desigur o aplicatie camera imbunatatita care ne da posibilitatea de a filma video in calitate HD. Un element interesant, prezentat de mine deja, este introducerea optiunii de a folosi motorul de cautare Bing drept motor principal in Safari.

Noul iOS 4 va fi compatibil cu iPhone 3G insa nu toate feature-urile sale vor functiona pe acest terminal, cu iPhone 3GS va fi 100% compatibil insa nu vor functiona feature-urile din noul iPhone 4, iar pentru iPod Touch 2G/3G update-ul va fi disponibil gratuit. iOS 4 nu va functiona pe iPhone 2G/iPod Touch 1G, dar asta stiati deja.

In rest, tot ce s-a discutat pana acum in legatura cu lipsa multitasking-ului si a altor features pe iPhone 3G ramane de actualitate.