Microsoft plateste developerii pentru porta aplicatii din AppStore in Market Place

Microsoft pare sa fi ajuns intr-o situatie putin cam disperata daca a decis sa plateasca developerii de aplicatii pentru iOS pentru a porta aplicatiile proprii din Apple AppStore in Windows MarketPlace, magazinul online de aplicatii a celor de la Microsoft. Aceasta miscare vine cu putin timp inaintea lansarii telefonului Windows 7 Phone pentru care in momentul de fata sunt foarte putine aplicatii disponibile in Windows MarketPlace.

Developerii au fost reticenti in a-si porta aplicatiile pe platforma Windows Phone 7 deoarece costurile portarii sunt destul de mari iar in momentul de fata Windows Phone 7 nu atrage atat de multi clienti precum iPad/iPhone/iPod Touch.  Din pacate Microsoft va ramane si de data aceasta mult sub Apple in ceea ce priveste vanzarile de smartphones si cu siguranta vanzarile de aplicatii nici macar nu vor conta in comparatie cu sumele produse zilnic de Apple prin iTunes AppStore.

1 COMENTARIU

  1. E o tactica obisnuita pentru Microsoft cand vine vorba de lansarea de platforme noi si pana acum au demonstrat ca functioneaza. La lansarea XBOX 360 multe studiouri de game development erau platite sa isi porteze jocurile pe noua consola … in momentul de fata majoritatea jocurile serioase sunt dezvoltate cu XBOX 360 ca platforma principala, au si exclusivitati, o serie de jocuri de care PlayStation 3 nu se bucura. Bineinteles ca nu poti lansa o platforma noua la un nivel de suport comparabil cu liderul de piata, dar cred ca desconsideri cu prea multa usurinta Windows Phone 7. Microsoft au o viziune coerenta si au capacitatea de a o sustine financiar.