Pretul iPhone 4 in Romania la Orange

Avand in vedere ca Orange a anuntat oficial ca va aduce iPhone 4 in Romania “peste cateva saptamani”(nimeni nu stie exact cate din pacate) si am vazut ieri care sunt preturile internationale pentru iPhone 4, voi incerca sa fac o mica presupunere privind pretul de achizitie a iPhone 4 la liber in Romania.

Eu sunt de parere ca iPhone 4 16GB va costa intre 580 – 630€ la pretul standard si iPhone 4 32GB cu 100€ mai mult. Anul trecut preturile din Romania au fost mai mici decat in alte tari, diferenta fata de Italia spre exemplu era/este intre 50 – 70 de euro, iar anul acesta preturile isi vor pastra cel mai probabil proportiile. In Europa iPhone 4 costa minim 600€ iar intr-o tara precum Romania(care printre altele e ingenuncheata de criza) 600€ este  o suma destul de mare si eu sunt de parere ca pretul oficial se va situa undeva in jurul acestei sume +/- 20€.

Anul trecut preturile iPhone 3GS in Romania au fost mai mici decat in Franta/Italia sau multe alte tari si anul asta sunt sigur ca vor fi la fel, in caz contrar romanii vor alege sa cumpere telefoanele la negru pentru ca oricum majoritatea sunt comercializate decodate, asa ca in final Orange ar avea cel mai mult de pierdut de pe urma umflarii preturilor.

19 COMENTARII

  1. prea mare tam tam …nu putem vedea atunci cand o sa apara cat naiba o sa coste??..chiar tre sa faci in fiecare ora cate un articol cu presusul pret si presupusa data??..

    chill man..sa nu te doara capul pe urma…iesi la o bere ..relaxeaza-te.

    te salut.:)

  2. @Cata911:

    ba da, dar inca nu a fost lansat pe piata telefonul. mai asteapta cateva saptamani pana se aseaza lucrurile si cu siguranta vor fi solutii de unlock pt 3gs

  3. @mario: Si cine isi pun bani deoparte pana in septembrie august?

    Eu nu inteleg ce va deranjeaza defapt, faptul ca imi permit sa "ghicesc" preturile sau ca stric piata celor care vor sa aduca telefoane la preturi exagerat de mari?

  4. in loc sa va bucurati ca avem un site care are c-am tot ce trebuie,voi comentati ca de ce presupune zaone preturile.poate ca noi chiar ne pregatim banii pt noul iphone.zaone,nu-i lua un seama.

  5. Good job zaone. Eu unu sunt dependent de gadgeturi si uneori chiar daca nu le posed, ma documentez la greu despre ele si chiar imi permit sa visez cu ochii deschisi ca le voi avea. Including Iphone4 pe care chiar mi-l doresc. Dar am facut un efort sa-mi iau ipod touch 2G si asta acum3-4 luni, acum ma cam oftic ca as vrea iphone-ul. Asa ca zaone tu fa-ti treaba acolo si tine-ne la curent chiar si cu presupuneri si lasa gurile rautacioase sa zica ce vor, oricum nu fac decat un bine site-ului. Unde nu e si un pic de criticism inseamna ca nu face doi bani site-ul sau redactorul. Inca odata Good Job

  6. Daca are vreo importanta, ce am comentat eu, am comentat referitor la titlul articolului. Poti foarte lejer sa faci speculatii pentru pret, eu unul nu ma supar chiar ma bucur pentru ca ma ajuta orientativ, dar ma deranjeaza ca ma induci in eroare cu titlul. Sincer nu e prima data; nu e tot una cand anunti pe twitter : PRETUL IPHONE 4 LA ORANGE sau SPECULATIE PRET IPHONE 4 ORANGE.

    Imi place sa-ti citesc blogul dar nu ma (ne) mai induce in eroare, e deranjant; asta daca iti pasa de cititorii tai 🙂

  7. @Nelutu: Am inteles ce ai spus tu insa nu pot sa schimb titlul acum deoarece e indexat in Google si daca il acceseaza cineva nu ajunge la pagina asta. Voi tine minte pentru viitoarele articole ce ai spus tu.

  8. Ce ma sfatuiti. Sa iau un iphone 3gs acum la oferta orange cu 99 de euro cu 26 de euro abonament pe 2 ani sau sa astept noul iphone 4 ca poate va fi la preturi bune?

  9. in Romania nu o sa gasesti un pret bun niciodata la nici un produs.un iphone 3gs in Canada e 200 de euro iar din cate am inteles iphone 4 o sa fie 300 de euro acolo.isi fac preturi bune pentru ei,dar romanii nu stiu cum sa se stoarca de bani intre ei.