Pretul iPhone 4 in Romania la Orange

19

Avand in vedere ca Orange a anuntat oficial ca va aduce iPhone 4 in Romania “peste cateva saptamani”(nimeni nu stie exact cate din pacate) si am vazut ieri care sunt preturile internationale pentru iPhone 4, voi incerca sa fac o mica presupunere privind pretul de achizitie a iPhone 4 la liber in Romania.

Eu sunt de parere ca iPhone 4 16GB va costa intre 580 – 630€ la pretul standard si iPhone 4 32GB cu 100€ mai mult. Anul trecut preturile din Romania au fost mai mici decat in alte tari, diferenta fata de Italia spre exemplu era/este intre 50 – 70 de euro, iar anul acesta preturile isi vor pastra cel mai probabil proportiile. In Europa iPhone 4 costa minim 600€ iar intr-o tara precum Romania(care printre altele e ingenuncheata de criza) 600€ este  o suma destul de mare si eu sunt de parere ca pretul oficial se va situa undeva in jurul acestei sume +/- 20€.

Anul trecut preturile iPhone 3GS in Romania au fost mai mici decat in Franta/Italia sau multe alte tari si anul asta sunt sigur ca vor fi la fel, in caz contrar romanii vor alege sa cumpere telefoanele la negru pentru ca oricum majoritatea sunt comercializate decodate, asa ca in final Orange ar avea cel mai mult de pierdut de pe urma umflarii preturilor.