Avertisment : salvati SHSH-uri pentru firmware 3.1.3!

Maine iOS 4.0 va fi disponibil oficial prin iTunes pentru toata lumea iar serverele Apple vor semna fisiere SHSH doar pentru iOS 4.0 asa ca acesta este ultimul avertisment pentru a va salva SHSH-urile pentru firmware 3.1.3. Daca aveti Cydia instalata atunci cel mai probabil aveti si SHSH pentru firmware 3.1.3 salvat, iar pentru a verifica daca aveti tot ce trebuie sa faceti este sa va conectati la internet, deschideti Cydia si pe prima pagina din Cydia ar trebui sa gasiti scris sus cu verde : This Device has SHSHs on fine for iPhone OS : 3.1.3.

Daca deschideti Cydia si nu gasiti mesajul respectiv atunci puteti salva SHSH-ul pentru telefonul vostru folosind utilitarul AutoSHSH iar un tutorial care va invata cum sa salvati SHSH-uri gasiti aici.

Fisierele SHSH trebuie salvate DOAR pentru iPhone 3GS si iPod Touch 2G/3G cu bootrom nou. Toate iPhone 3GS-urile trebuie sa aiba SHSH-uri salvate indiferent de bootrom, situatia e identica si pentru iPod Touch 3G. Pentru iPod Touch 2G salvarea SHSH-urilor este necesara doar pentru cele cu bootrom nou iar daca nu stiti ce bootrom are telefonul vostru puteti folosi programul acesta pentru a afla.

42 COMENTARII

  1. ok man, dar nu-mi apare asta: "his Device has SHSHs on fine for iPhone OS : 3.1.3.?!?!?!???De aceea am intrebat!Oricum,scz daca am deranjat!O seara excelenta!

  2. @Nelutu: Lol, nu e vorba de nici o sursa, asa face Apple de la lansarea 3GS-ului, la fiecare firmware a oprit semnarea shsh-urilor pentru cel vechi.

    @eqro: Daca ai 3GS si treci la 4.0 fara SHSH pentru 3.1.3 nu mai poti face restore la 3.1.3 vreodata.

  3. Da, asta stiu, dar ma gandeam ca… cu noul iOS nu o sa mai faca asa ceva, avand in vedere ca.. in viitor se va plati (din cate am auzit) pt un update. Mi-am mai luat un 3gs de la orange si nu stiu sigur daca imi ajunge pe maine… o sa turbez daca mai e valabila faza cu semnatul si nu apuc sa salvez…

    De aceea intrebam daca sti tu din alte surse

  4. Zaone zimi si mie daca am bootloader 05.09 si imi da eroare la save shsh imi zice this device not suported shsh sau ceva de genu ce trebuie sa fac help me plzz te rog

  5. zaone am probleme cu save la shsh te rog pllz ajutama si pe mine:(( dyly_dyly007 my mss te rog plzz ca sunt inebunit :((:((:(( il am de 1 luna si il tin doar pt muzika si mam saturat de el asa plzz te rog:((

  6. Salut, ai spus ca daca apare mesajul "This device has….3.1.3" atunci inseamna ca e salvat SHSH.

    Imi poti zice cum accesez fisierul in caz ca va trebui sa fac un restore? Multumesc.

  7. Da, versiunea 4.0 e gratuita, dar restul (poate am inteles eu gresit) update-urilor vor fi platibile. Poate vorbesc avioane la faza asta. Cu SHSH-ul ma gandeam din punctul de vedere ca… daca se trece totusi la o versiune mai mare, vor lasa totusi downgrade pentru 3.1.3. Poate visez eu frumos 🙂

  8. in aproximativ o luna imi soseste un 3g s din SUA acum la ora actuala este folosit in reteaua AT&T nu am cum sa salvez SHSH'uri ce pot face il mai pot decoda in viitor cu ios 4 ce ma sfatuiesti?

  9. Mai mult ca singur, un alt "blogger" (sa nu-i dau numele nu-l am la suflet deloc) a publicat un articol mai demult legat de asa ceva, ca "ce fain ar fi sa fie platibil" sau "el ar da 10 $ pe un update" bla bla bla, si am ramas cu ideile astea in cap…. 😐

  10. @Nelutu: Probabil a visat el noaptea ceva si s-a gandit sa impartaseasca lumii niste aberatii. Anul trecut OS 3.0 trebuia cumparat de cei cu iPod Touch, anul acesta Apple ofera 4.0 gratuit pentru toti cu iPod Touch deci nici un gand de a pune pret pe soft.

    @giovanni_homies: Poate pana primeste telefonul citeste articolul si afla daca trebuie sau nu sa salveze.

  11. Zaone,daca am 3.1.3 pe iphone 3g neverlock si maine seara o sa ii dau update la 4.0 si nu o sa imi placa o sa pot reveni la 3.1.3? Sau nu o sa se poata?

  12. Scuze, nu deschisesem linkul catre ghidul facut de tine. Mersi. Si daca il bag in Rec Mode cum il scot dupa imi salveaza SHSHurile? Nu va dori sa faca update sau restore or smth like that?

  13. Zaone… sper sa nu deranjez…dar am o problema sa zic asa.. o neintelegere..in cydia imi zice "This Device has SHSHs on fine for iPhone OS : 3.1.3", am inteles.. are salvate shsh, dar trebuie sa le gasesc undeva prin iphone fisieru cu save? ca stiu ca atunci cand l-am salvat l-am pus in pc…dar nu il mai gasesc…am nevoie de fisieru ala? sau nu?

    SI inca ceva… de exemplu am 05.12.01 daca imi pun ios4… o sa mi se faca alt bootroom..dar daca am shsh eu voi mai putea reveni la 3.1.3 05.12.01? sau o sa revin la 3.1.3 cu initialul bootroom din i ios4? mersi

  14. @hory: SHSH-ul din serverul lui saurik e de ajuns ca sa poti reveni inapoi la 3.1.3. Cu update la iOS 4.0 faci update de baseband nu de bootrom si nu, nu il mai poti da inapoi daca faci restore la 3.1.3.

  15. Mi-a facut un fisier de 63kb cu extensia .shsh. Cand revin la 3.1.3 cum procedez pentru a-l utiliza? Mi-l cere automat si fac browse sau am nevoie de alt utilitar sau trebuie sa urmez anumiti pasi?