Video : iPhone 3G comparatie de performanta intre iOS 4.0 si iPhone OS 3.1.3

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i-LKeC-ZNEI[/youtube]

Video-ul de mai sus reprezinta un test comparativ intre un iPhone 3G cu iPhone OS 3.1.3 si un iPhone 3G cu iOS 4.0 pentru a reliefa diferenta de performanta intre cele 2 sisteme de operare, pe scurt pentru a evidentia limitarile impuse de Apple in iOS 4.0 pentru iPhone 3G.

Statisticile arata cam asa :

  • Camera : deschiderea dureaza cu 40% mai mult pe iOS 4.0 iar capturarea unei poze dureaza cu 54% mai mult pe iOS 4.0;
  • Deschiderea meniului Settings sdureaza cu 125% mai mult pe iOS 4.0;
  • Deschiderea paginii web a NYTimes se incarca cu 37% mai repede pe iOS 4.0.

Daca luam in calcul si posibilele aplicatii deschise in background sau wallpaper-urile aplicate in SpringBoard atunci rezultatele ar putea fi mult mult mai mari. So, pe scurt iOS 4.0 nu prea merita instalat pe iPhone 3G, in special daca vreti jailbreak.

15 COMENTARII

  1. incorect facut, pentru ca daca 3G-ul avea deja in background Settings, Camera, Safari, era mult mai rapid iOS4. Eu tin in background Phone, Messages, Camera, Settings, Yahoo Messenger, oscilez intre ele, merge mult mai repede.

  2. Eu am simtit-o ieri pe pielea mea. Cum am mai spus, iOS 4 nu are ce cauta pe un iPhone 3G. Din pacate insa, au inceput sa apara aplicatii care nu mai sunt compatible cu 3.1 si de aici o problema destul de mare. Inteleg ca Apple ne forteaza mana sa ne schimbam idevice-urile, dar nu inteleg de ce si developerii fac cam acelasi lucru….

  3. @zaone: M-am gandit si eu la asta….. De asta nu-i suport eu pe cei de la Apple si politica lor idioata. Le-am dat un mail celor care fac cele doua aplicatii folosite de mine si suportate doar de iOS 4 si sunt curios ce imi vor raspunde.

  4. putin cam irelevant testul. Am 3G cu iOS4 fara jailbreak si am facut acelasi test simultan cu cel din video. Rezultatul a fost identic cu 3.1.3 din video. Deci ?

  5. Un baseband nou prin care merge mai bine WI-FI

    Mai multe poze ptr background

    Un icon care tine functia de folder in care sunt bagate: Reportofon, Calculator si Ceas.

    Am fost baiat destept si cand mi-am jailbreak-uit cu snowbreeze nu mi-am pus si multitasking si de aia se misca foarte bine OS 4.0.

  6. @Azazel: Nici eu nu mi-am selectat multitasking-ul si background wallpaper si cu toate astea se misca groaznic. Daca intram in setari sau in agenda ramanea agatat inainte sa se deschida. Si la aplicatii se vedea diferenta. Sincer nu l-am testat destul fara jailbreak, pentru a putea sa-mi dau seama daca e diferenta mare… Din pacate il folosesc pe Vodafone, asa ca am nevoie de deblocare. Am revenit la 3.1.3 ….

  7. din experienta personala, fara jailbreak se misca mult mai repede decat 3.1.2. dupa jailbreak merge la fel de bine ca 3.1.2, cu diferente mari la incarcarea paginilor in safari. am si multitasking activat si nu am avut probleme.

  8. am facut update din iTunes,iar la jailbreak am deselectat degeaba multitasting-ul pt ca merge oribil…

    acum caut metode de downgrade…