Video : Comparatie intre camera iPhone 4 si cea a altor smartphones

iPhone 4 a fost inclus intr-un test in care s-a facut o comparatie intre calitatea pozelor facute cu smartphones dar si cu camere foto profesionale si din cate se pare s-a plasat pe o pozitie destul de buna. La testare au fost folosite :

  • iPhone 4 – 5 megapixeli;
  • iPhone 3GS – 3megapixeli;
  • Samsung Galaxy S – 8 megapixeli;
  • HTC EVO 4G – 8 megapixeli;
  • Motorola Droid X – 8 megapixeli;
  • Flip Video M2120;
  • Sony DCS-WX1 – 15 megapixeli;
  • Samsung HZ35W – 10.2 megapixeli.

Steve Jobs a spus in cadrul keynote-ului de deschidere al WWDC ca numarul de megapixeli al unei camere nu reprezinta punctul cheie al performantelor respectivei camere si lucrul acesta este demonstrat cu iPhone 4 care desi are o camera de doar 5 megapixeli beneficiaza totusi de un senzor CMOS mai mare si de tehnologia backlight care permite capturarea pozelor la o calitate foarte buna in aproape orice conditii de luminozitate. Practic Apple a reusit sa inghesuie mai multa tehnologie intr-un spatiu mic iar rezultatele se pot observa atat in poza de mai sus cat si in toate pozele si clipurile video aparute pe internet in ultima vreme.

Comparatiile intre gadget-urile testate s-au facut pe urmatoarele criterii : expunere, calitatea culorilor, claritatea şi denaturarea iar rezultatele le aveti mai jos.

iPhone 4 a iesit pe locul 3 la calitatea pozelor, imediat dupa cele 2 camere insa primul dintre smartphones iar asta e o realizare foarte importanta deoarece 3 dintre smartphone-urile care au fost clasate sub iPhone au camere de 8 megapixeli fiecare. La calitatea video iPhone 4 a fost intrecut doar de Flip Video M2121, si interesant mi s-a parut faptul ca iPhone 3GS cu asa camera de 3 megapixeli filmeaza la o calitate video mai buna decat HTC EVO 4G care are o camera de 8 megapixeli.

iPhone 4 are intr-adevar o camera exceptionala pentru un telefon mobil si din punctul asta de vedere isi merita pe deplin banii. Mai jos aveti un clip video in care este comparata calitatea filmatii dintre iPhone 4 si Motorola Droid X, sincer sa fiu mi-ar fi rusine sa lucrez la Motorola si sa spun ca Droid X are o camera de 8 megapixeli si filmeaza la o calitate atat de proasta, nici macar nu se poate citi textul de pe iPhone in aceasta filmare..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-Qh19ULndao[/youtube]