Problemele cu semnalul iPhone 4 nu sunt chiar atat de mari

Anandtech, unul dintre cele mai mari site-uri de hardware reviews din lume, a facut un review detaliat pentru iPhone 4 in care a explicat si aparentele probleme cu semnalul pe care multi utilizatori de iPhone 4 le raporteaza de mai bine de o saptamana. Conform celor de la Anandtech calitatea semnalului pe iPhone 4 este mult mai buna decat pe iPhone 3GS iar atunci cand telefonul este tinut “gresit” semnalul scade cu aproximativ 20db. Iata explicatia : Apple foloseste un sistem logaritmic de masurare a puterii semnalului asa ca o scadere cu 20 db a puterii semnalului poate avea rezultate diferite : fie telefonul va afiseaza ca aveti semnal “full”, fie va afiseaza ca nu aveti semnal deloc, iar daca priviti poza de mai sus veti intelege de ce. In poza observati ca diferenta dintre o linie la semnal si patru linii este de 22 db in timp ce diferenta dintre 4 linii si 5 linii este de 40 db, asa ca daca va aflati intr-o zona cu semnal puternic si tineti telefonul “gresit” exista sanse mari sa nu vedeti semnalul scazand absolut deloc; insa daca va aflati intr-o zona cu semnal slab atunci in momentul in care tineti telefonul “gresit” acesta va afisa zero linii in dreptul semnalului, deoarece diferenta dintre zero linii si 4 linii este de 22 db iar atunci cand tineti telefonul “gresit” antena recepteaza un semnal cu 20 db mai slab. Conform celor de la Anandtech raportul semnal/zgomot din iPhone 4 este mult mai bun in iPhone 4 decat in iPhone 3GS iar asta face ca iPhone 4 sa nu inchida apelurile/conexiunea de date atunci cand va aflati intr-o zona cu semnal slab.

Avand in vedere ca problema aceasta poate fi rezolvata prin modificarea modului in care iOS 4 calculeaza puterea semnalului exista sanse mari ca Apple sa o rectifice printr-un software update. Sincer sa fiu sper ca aceasta problema sa fie doar de la modul in care iOS 4 calculeaza puterea semnalului GSM insa din pacate eu tind sa cred ca e o problema hardware 100%.

8 COMENTARII

  1. Hai sa ne gandim un pic logic de ce trebuie sa fie o problema hardware cand un telefon are antena gsm externa? Pai cel putin teoretic semnalul trebuie sa fie de 2 ori mai puternic, asa cum zic si cei de la anandtech. Eu cred ca se rezolva cu update si problema se datoreaza faptului ca astia de la Apple au lucrat prea mult la iOS 4.0 si nu au avut prea mult timp la dispozitie sa-l incerce pe iPhone 4, au folosit 3.1.3 si cu acela probabil ca nu au observat nimic… cine stie.

  2. @catanzaro27: Dupa cum explica cei de la Anandtech e o problema de configurare a iOS 4.0 si eu unul m-as bucura sa fie asa insa mi se pare ca e mai mult o problema hardware.

    @mario: Buna asta :))

  3. Conform unei comparatii facute peste ocean intre Iphone 4, Iphone 3GS si Nexus One, Iphone 4 are cel mai slab semnal. Cum pot sa spuna ca, calitatea semnalului la Iphone 4 e mai buna decat la 3GS? nici macar neobturat nu a avut semnal mai puternic. Nu stiu daca ar trebui sa spun aici unde am citit articolul. Ai putea sa il preiei si tu, E interesanta informatia.

  4. Am vazut si eu graficele alea insa explicatia celor de la AnandTech mi se pare cea mai buna, oricum asteptam un update la iOS si vorbim dupa despre chestia asta.

  5. bun … .dar despre filmuletul in care se intrerupea apelul cand punea degetu nu stiu unde pe lateral …. ati uitat ? nu prea pot crede ca e problema soft daca atunci cand pui degetu pe lataralul telefonului semnalul scade si apelul se intrerupe ….

    sper pana ajunge in romania sa ajunga ceva mai bun :D. Tocmai am dat 3g-ul dupa 6 luni de folosire. De-acu tin 3gs-ul tot vre-o 6-10 luni dupa care bineinteles ca ma va tenta i4