AppStore hacked?

In cursul acestei zile un hacker din Vietnam “spart” multe conturi de iTunes ale unor americani si a cumparat carti in valoare de sute de dolari din sectiunea “Books” a AppStore. Mai mult decat atat se pare ca hackerul a compromis sectiunea “Books” din Appstore si daca va uitati cu atentie la poza de mai sus veti observa ca unele dintre carti au schimbate numele in “Conan 1-9” si iconitele au fost modificate cu poze luate de pe internet. Aparent 42 din cele mai cumparate 50 de carti din AppStore apartin unui vietnamez numit Thuat Nguyen care e posibil sa fie in spatele acestui atac sau cel putin implicat in organizarea acestuia.

Sincer sa fiu e pentru prima oara cand aud de un asemenea atac adresat impotriva celor de la Apple si probabil e pentru prima oara cand cineva reuseste sa compromita serverele Apple intr-un asa mod incat sa aiba acces la modificarea continutului din magazinul online. Apple nu a comentat absolut nimic despre acest incident deocamdata insa cu siguranta o va face incurand, isi va rezolva problemele de securitate si cel mai probabil va returna banii oamenilor inapoi.

1 COMENTARIU

  1. […] Aseara v-am spus ca un hacker vietnamez a reusit sa “sparga” serverele iTunes care se ocupa cu categoria “Books” din AppStore si a reusit sa modifice numele si iconitele unor aplicatii, insa mai grav a spart conturile iTunes a sute de utilizatori din intreaga lume, iar prin intermediul lor a facut achizitii de sute de dolari din AppStore. De aseara si pana astazi zeci de posesori de conturi iTunes au raportat ca prin conturile lor s-au facut achizitii de carti si aplicatii ajungandu-se la sume intre 200 – 600$ per cont insa sumele acestea se regasesc au fost incarcate in conturile multor utilizatori. “I’ve just noticed my iTunes account has been hacked in the past week. Someone has downloaded 8 apps and two songs totalling £61.70. The most expensive being an app called All Match by CharismaIST for £54.99! The other apps seem to be based on photographer like Camera One, Night Shot, Camera Flash Ultra. Surely Apple won’t pay out to these developers. I have changed my password and put in an email complaint to iTunes so we’ll see how it goes.” “Yesterday my credit union contacted me saying there was suspicious activity on my debit card. Sure enough over 10 transactions in the $40-$50 area all on iTunes equaling to $558″ “I also received a receipt via email on my “Purchases” on 7/2/10. I made the mistake of storing my debit card on the itunesstore app. I have run into the exact same responses that other users are reporting–only email as a method of contact. […]