Prima Pagina Apple Un iPhone 4 ia foc din cauza portului USB?

Un iPhone 4 ia foc din cauza portului USB?

Imaginea de mai sus a fost trimisa de catre un angajat AT&T celor de la BGR cu explicatia ca respectivul iPhone a luat foc in partea de jos unde se conecteaza cablul USB la telefon si dupa cum vedeti flacara a topit plasticul din jurul cabului si a lasat urme de ardere pe telefon. Persoana de la AT&T sustine ca e prima oara cand vede asa ceva, insa a primit confirmarea de la un Apple Store ca problema acelui iPhone 4 s-ar putea datora unui port USB defect. Sa stie oare Apple de existenta unor asemenea probleme?

Am mai auzit povesti cu iPhone/iPod Touch-uri care au luat foc insa aceasta e prima oara cand vad poze cu unul care a luat foc in timp ce era conectat la USB. Povestea pare a fi adevarata, totusi eu unul raman rezervat in privinta autenticitatii ei.

 • iXtreme

  Este imposibil. Un cablu se incalzeste (dar nu ia Foc, ci doar se topeste si scoate fum) numai in cazul in care se verifica un scurt circuit (adik, pt cine nu intelege ce inseamna, este atunci cand curentul atraversat se intoarce pe acelasi fir), iar la 5V nu se poate manifesta asemenea. In cazul in care ar fi fost mai multi volti (pe putin 12) ar fi fost posibil da si in acel caz nu sar fi topit plasticul si lamierele ci doar firul.

  Sun doua posibilitati:

  1. Cablu nu era original ci marfa chinezeasca de 2 bani.

  2. Probabilm mai mult ca sigur a fost facut expre.

  Dak ar fi fost o problema a terminalu-lui sar fi intamplat acest accident la prima incarcare.

  Va rog sa nu credeti aceste falsitati ce va poate schimba ideea despre iPhone 4.

  Multe probleme remarcate sunt false si publicate de catre Media sau alte companii concurente, pentru a strica imaginea iPhonu-lui.

 • adrian

  adevarat ixtreme

 • bycxc

  nu se potriveste…cablul a avut flaca in mijloc vad in poza iar pe iphone e in coltul din dreapta , primul sfert, presupun ca a fost profocat cu ceva usor inflamabil / explozibil.

 • Marius

  Din ce in ce mai mult ma bate gandul sa trec pe un samsung galaxy sdecat sa imi isu iphone 4. Din ce in ce mai multe probleme. Sunt de acord ca unele sunt manufacturate insa nu iese fum fara foc…

 • Pingback: Tweets that mention Un iPhone 4 ia foc din cauza portului USB? | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri. -- Topsy.com()

 • com

  chiar daca ar fi adevarata povestea asta, e totusi un incident minor in comparatie cu exploziile de 3gs-uri de vara trecuta, care nu se mai opreau:)) Nici ele nu s-au mai repetat dupa saptamana respectiva, deci e destul de clar ca erau povesti targetate rau-intentionate.

  @iXtreme: e o corvoada sa citesc ce-ai scris, daca mai faceai cateva greseli nici nu mai era in romana:)) dar iti dau dreptate

 • iXtreme

  @com

  Scuza-ma, dar nu am facut romana la viata mea. 🙁

 • Bogdan Deac

  Se poate sa ia foc. Depinde de amperaj. Pana la urma un conductor este strabatut de curent.

 • nkusor

  Cablul din imagine este cu mufa de plastic ingusta asa cum sunt cele originale de la iPhone 3G, dar in pozele cu iPhone 4 ( au fost publicate poze cu iPhone 4 pe site pe aici pe undeva ) se vede clar ca acestea au in cutie cabluri cu mufa lata, ceea ce ma face sa cred ca aceste cabluri au fost schimbate tocmai ca sa se evite aceasta problema. In imaginea de mai sus este folosit deci un alt cablu decat cel cu care a venit telefonul in cutie si probabil ca aici este problema. Parerea mea.

 • nkusor

  Rectific….

  In postul de mai sus mam inselat cu privire la cablu. Am privit mai cu atentie imaginile si am constatat ca m-am inselat in privinta mufei de plastic de la cablu. cablul din cutia iphone este lafel ca si cele de pana acum. Asadar scuze de erore. Rog moderatorul sa stearga eventual postul de mai sus si implicit si pe acesta.

 • Budu

  Da si eu am patit așa ceva cun iPod am luat alimentarea de la chinezi si misa ars numai ce lam băgat an priza a ieșit fum .mam dus sa le explic tot ei au fost tari an gura maido sa iau si bătaie !

 • nico

  aseara mi s-a intaplat exact acelasi lucru cu iphone3g . S-a topit cablul pur si simplu in dreptul mufei, in timpul alimentarii.