Prima Pagina aplicatii Citrix : portable desktop client pentru iPhone

Citrix : portable desktop client pentru iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I7z6svWLbmM[/youtube]

Citrix prezinta un concept destul de interesant pentru smartphone-uri, posibilitatea de a conecta telefonul la un server remote si de a lucra intr-un OS virtual, de la distanta si totul de pe ecranul unui telefon mobil. Ideea e asemanatoare cu cea folosita in Cloud Browse doar ca aici avem acces total la sistem si nu doar la browserul acestuia. Citrix reprezinta un concept de mobilitate totala, teoretic ati putea accesa sistemul de operare de oriunde din lume iar cu un monitor, un cablu VGA si o  tastatura BlueTooth nici macar nu veti simti ca lucrati pe un telefon mobil.

Desigur ca acest sistem are si limitarile sale, in primul rand sa nu uitam ca totul ruleaza de pe un telefon mobil care este desigur limitat din punct de vedere hardware si in al doilea rand totul se face printr-o conexiune de date, iar o conexiune slaba ar putea cauza probleme. Parerea mea e ca astfel de proiecte sunt nefolositoare pentru smartphones, mai mult ingreuneaza lucrul decat sa il simplifice.

 • bodoo69

  tre sa ai telefonul incarcat full probabil, sa nu se inchida in timpul prezentarii, monitorul nu are cum sa incarce bateria telefonului.

 • Daca e conectat la priza atunci nu sunt probleme.

 • Vali

  Nu e ceva asa de revolutionar, pe WM 6.5 este asa ceva, si merge de zbarnaie. M-am jucat pe HTC TP2 cu acel program, Remote Desktop parca ii zice, si am reusit sa fac totul ca din fata monitorului. E un lucru bun ca se poate acum si pe iPhone, ma gandeam ca o sa fie un lucru caruia o sa ii duc lipsa la migrarea pe iOS.

 • Vali

  Si inca o chestie, ca m-am uitat dupa, ala de pe WM e mult mai smecher…normal, e facut de Microsoft, ajusteaza automat si rezolutia, observ ca la asta tre sa te misti de nebun ca sa vezi desktop-ul…

 • bodoo69

  @zaone, n-ai cum sa il conectezi la priza, pentru ca mufa aceia adaptor usb -> vga ocupa portul telefonului / trebuie sa o scoti sa il poti incarca cu cablul usb / pc / priza

 • vasiabikeru

  E prin wi-fi, s-a legat la pc ca sa nu ii moara bateria

 • bodoo69

  omg, in ambele prezentari iPhone este conectat la:

  * cablul VGA al monitorului (conexiunea este remote cu PC prin prin wi-fi) – foloseste monitorul pentru ca rezolutia PC-ului este prea mare pentru ecranul iphone-ului si tre sa tragi imaginea dintr-ul colt in altul

  * cablul VGA al video-proiectorului (proiectia se face direct din telefon)

  asa ca in ambele cazuri (in timpul prezentarii) nu ai cum sa conectezi telefonul la priza sau PC pentru incarcare.

 • @bodoo69: Ma refeream la monitor, ala poate fi conectat la priza. Exista metode wireless de incarcare a iPhone-ului asa ca daca vrei intr-adevar sa faci asa ceva nu e o problema incarcarea.