Steve Jobs – cel mai destept CEO din istorie

Afirmatia apartine revistei Fortune Magazine care l-a numit pe Steve Jobs drept cel mai destept CEO din istorie, iar prietenul sau Jony Ive, VP al Apple, a fost numit cel mai destept designer din istorie. Privind la evolutia Apple in ultimul deceniu as spune ca afirmatia celor de la Fortune e foarte corecta deoarece din 1997, cand Steve Jobs a revenit la companie, si pana acum Apple a ajuns sa valoreze peste 250 miliarde de $.

“He is a visionary, a micromanager, and a showman who creates such anticipation around new products that their releases are veritable holidays,”

Jony Ive, seful diviziei de design pentru produsele Apple a avut un aport extrem de important la succesul iDevice-urilor, in principal, dar si a MacBook-urilor. Fara el probabil produsele Apple nu s-ar fi ridicat la standardele de acum, standarde la care ceilalti producatori de smartphones incearca sa se ridice de ani buni.

As Apple’s senior vice president of industrial design, Ive, 43, is an expert at manufacturing lust. Like his boss, he is a perfectionist who leads a small team working in near secrecy. Most Apple employees aren’t allowed in his studio. From the iPod to the iPhone to the iPad, his contributions have set the course not just for Apple but for design more broadly.

Steve Jobs este un revolutionar, a luptat pentru a-si salva compania, a luptat pentru a scapa de moarte, iar eu unul sper sa ramana printre noi o perioada lunga de timp pentru ca fara el am fi ramas la vechile Nokia 1100.