geohot e dezamagit de stadiul in care a ajuns comunitatea iPhone

Acum 2 zile am scris un articol in care va spuneam ca geohot a reusit sa isi jailbreak-uiasca iPhone-ul proaspat sosit prin posta, insa ca deocamdata nu va lansa nici o solutie de jailbreak. Astazi geohot a spus ca poza din acel articol, cu un iPhone 4 avand Cydia deschisa, este falsa si ca el este dezamagit de stadiul in care a ajuns comunitatea iPhone in momentul de fata. Spune ca ii e dor de zilele in care pe blogul sau se discutau chestii tehnice legate de jailbreak/decodare, cand era mult mai greu sa gasesti un exploit si sa il transformi intr-o solutie de jailbreak/decodare spre deosebire de acum cand lumea intra si ii cere doar solutii de jailbreak/decodare.

geohot mai spune ca s-a saturat sa fie omul la care vin tot si cer diferite solutii de decodare dand drept exemplu situatia cu blackra1n : dupa ce a scos blackra1n lumea a cerut decodare, el a facut blacksn0w, dupa blacksn0w lumea a cerut untethered jailbreak insa geohot nu a mai oferit nimic.

Deocamdata geohot a spus ca nu stie daca va scoate sau nu o solutie de jailbreak bazata pe exploit-ul care il are si ca ne va anunta maine la ce decizie a ajuns. Parerea mea e ca el se da in spectacol si nimic mai mult, a ajuns atat de cunoscut incat acum tine conferinte despre jailbreak/decodare si a uitat ca el e acolo sus datorita comunitatii. E normal sa ajungi intr-un punct in care sa spui ca nu mai poti si ca te-ai saturat sa fii injurat desi muncesti gratis, insa geohot de vreo cateva luni arata doar poze, ultima e falsa si cine stie daca nu au fost si altele la fel.

Concluziile le trageti singuri.

Sorry, this post was probably a bad idea. Next time I won’t say anything. I miss when this blog was actually about technical things(I’ve been reacting too much to the feedback, which led it to the place it’s in now). I didn’t fully realize most of the current scene don’t care unless they are getting something. Now I do. It’s late tonight, I’ll think about what to do about this in the morning.

The real reason behind no release isn’t technical. It’s just that it will never stop, after blackra1n, people demand unlock, after blacksn0w, people demand untethered. I miss the days when jailbreaking and unlocking were difficult, it attracted a much higher caliber crowd.

Also, to the haters, the picture is quite obviously fake 😀