Prima Pagina blackra1n geohot e dezamagit de stadiul in care a ajuns comunitatea iPhone

geohot e dezamagit de stadiul in care a ajuns comunitatea iPhone

Acum 2 zile am scris un articol in care va spuneam ca geohot a reusit sa isi jailbreak-uiasca iPhone-ul proaspat sosit prin posta, insa ca deocamdata nu va lansa nici o solutie de jailbreak. Astazi geohot a spus ca poza din acel articol, cu un iPhone 4 avand Cydia deschisa, este falsa si ca el este dezamagit de stadiul in care a ajuns comunitatea iPhone in momentul de fata. Spune ca ii e dor de zilele in care pe blogul sau se discutau chestii tehnice legate de jailbreak/decodare, cand era mult mai greu sa gasesti un exploit si sa il transformi intr-o solutie de jailbreak/decodare spre deosebire de acum cand lumea intra si ii cere doar solutii de jailbreak/decodare.

geohot mai spune ca s-a saturat sa fie omul la care vin tot si cer diferite solutii de decodare dand drept exemplu situatia cu blackra1n : dupa ce a scos blackra1n lumea a cerut decodare, el a facut blacksn0w, dupa blacksn0w lumea a cerut untethered jailbreak insa geohot nu a mai oferit nimic.

Deocamdata geohot a spus ca nu stie daca va scoate sau nu o solutie de jailbreak bazata pe exploit-ul care il are si ca ne va anunta maine la ce decizie a ajuns. Parerea mea e ca el se da in spectacol si nimic mai mult, a ajuns atat de cunoscut incat acum tine conferinte despre jailbreak/decodare si a uitat ca el e acolo sus datorita comunitatii. E normal sa ajungi intr-un punct in care sa spui ca nu mai poti si ca te-ai saturat sa fii injurat desi muncesti gratis, insa geohot de vreo cateva luni arata doar poze, ultima e falsa si cine stie daca nu au fost si altele la fel.

Concluziile le trageti singuri.

Sorry, this post was probably a bad idea. Next time I won’t say anything. I miss when this blog was actually about technical things(I’ve been reacting too much to the feedback, which led it to the place it’s in now). I didn’t fully realize most of the current scene don’t care unless they are getting something. Now I do. It’s late tonight, I’ll think about what to do about this in the morning.

The real reason behind no release isn’t technical. It’s just that it will never stop, after blackra1n, people demand unlock, after blacksn0w, people demand untethered. I miss the days when jailbreaking and unlocking were difficult, it attracted a much higher caliber crowd.

Also, to the haters, the picture is quite obviously fake ­čśÇ

 • Foarte gresit ce scrii tu acolo! Acel tip inca e "tata" lor ­čśë Daca ai fi un baiat de comunitate si ai intra pe acele siteuri unde se dezvolta unele aplicatii nu ai mai "scobii" aiurea ­čśë

  Nu e prima oara cand nu nimeresti ceva ­čśë Geohot a ajutat si va mai ajuta la dezvoltarea unor solutii pentru noile terminale ­čśë Si da , daca erai atent in anumite locuri Geohot dadea de inteles ca ar fi "fake".

 • Unde am spus eu ca el nu mai e "tata" lor? Aia cu scobitul e a ta de pe campii sincer. Nu am de unde sti ce face geohot in umbra, daca nu spune nimeni nimic de el atunci presupunerea normala e ca sta pe tusa, unde anume a dat geohot de inteles ca e fake? Crezi ca eu stau pe toate canalele de mirc pe unde intra/sau nu geohot sa vad ce face el? A pus poza pe site, toti au presupus ca e reala, dar el isi cam bate joc.

  Cand este loc de interpretari lumea interpreteaza cum crede ea mai bine.

 • mariusic8

  zaone cand am spus eu,k este un fitos mi-ai sarit in cap,sa stii si tu in caz ca pana acum nu ai aflat,este la fel k la fotbal,atat timp cat dai goluri esti bun,daca numai dai esti cel mai slab,asa si k nea caisa ala ,http://www.zaone.ro/2010/07/10/geohot-si-a-jailbreak-uit-terminalul-iphone-4/

 • mariusic8

  sa ne lase k o sa apara si altii,nu este el buricul iphonelui :))))))

 • alexpure

  Lasand la o parte gluma, probabil dupa ce sunt livrate si celelalte iPhone 4G in Europa o sa avem si 4.0.1 si JB.

 • DPiPad

  Bai baieti sunteti jalnici.

  @zaone aveam o parere mai buna despre. Tu pe geohot ti-ai gasit sa-l critici?

  Adica atunci cand primeai gratis jailbreak era bun, acum are fite.

  O data pupat in cur, o data scuipat, dupa interes.

 • bobby

  zaone, ai dreptate.Boul asta de geohot e cam de mult timp cu nasul pe sus.eL UITA CA DATORITA COMUNITATII E CEEA CE E.

 • @DPiPad: Sunt sigur ca poti sa te exprimi si mai frumos fara sa ataci pe nimeni, daca nu poti atunci te intelegem.

  In alta ordine de idei, eu imi mentin parerea afirmata mai sus, adica el isi bate joc de noi si o face intr-un mod destul de urat. A pune o poza falsa si a ridica sperantele a milioane de oameni nu e un lucru nobil, ba chiar invers, si geohot incepe sa si-o ia in cap. A facut multe si eu il apreciez pentru asta insa nu are dreptul sa isi bata joc de comunitatea datorita careia e atat de cunoscut.

 • Victor

  Foarte corect ce zice zaone, dar eu ma mai gandesc ca el fiind unul dintre cei mai mari dusmani ai apple, el poate a fost cumparat de ei, ca sa nu ii mai deranjeze.

 • DPiPad

  @zaone: ok, chiar imi cer scuze pentru faptul ca am fost cam dur dar mi se pare nedrept ce se spune despre geohot.