Testul celor de la Consumer Reports calificat drept “neprofesionist”

Un inginer in electromagnetica din SUA critica modul in care celebra publicatie Consumer Reports a facut testele privind calitatea semnalului pe noul iPhone 4. Conform acestuia terminalul iPhone 4 ar fi trebuit inchis intr-o camera speciala care ar feri telefonul de eventuale interferente, plasat pe un piedestal non metalic, iar modulul de test ar fi trebuit amplasat in afara camerei. Acesta critica si modul in care cei de la Consumer Reports au modul in care puterea semnalului scade atunci cand acesta este “tinut gresit”, insa adevarul este ca Apple a semnalat aceeasi “scadere” de 20db a puterii semnalului atunci cand antenele sunt conectate.

To even reasonably run a scientific test, the iPhone should have been sitting on a non-metallic pedestal inside an anechoic chamber. The base station simulator should have been also sitting outside the chamber and had a calibrated antenna plumbed to it from inside the chamber.

I have not seen (update: i have seen the full video since yesterday afternoon) CR’s claim directly that the finger effect reduces the iPhones sensitivity by 20db as reported elsewhere, but unless CR connected to a functional point inside the iPhone that number is fantasy. Even the way they seem to have tested the change – by varying the base station simulator levels – seems to assume the iPhone receiver and/or transmitter operate in a linear fashion (the same way) across all signal strengths – bad assumption.

Pe scurt acest inginer califica testele facute de Consumer Reports ca fiind  facute intr-un mediu necontrolat si intr-un mod neprofesionist, asa cum au facut si restul blogurilor pana acum. Poate are dreptate, poate nu, cert este ca Apple pierde foarte multe prin atitudinea aceasta pasiva si eu unul consider ca in momentul de fata exista deja planuri puse in miscare pentru a rezolva problemele dar intr-un mod cat mai “linistit”.

3 COMENTARII

  1. Atata timp cat aceste pierderi de semnal exista si au fost semnalate de un numar foarte mare de utilizatori nu ma prea intereseaza cat de profesionist a fost facut testul. Se pare ca problema se regaseste in continuare si la 4.1 beta lucru care ne confirma faptul ca este o problema hardware nu una de soft. Incep sa cred ca nu merita achizitionat Iphone 4. Oare l-a testat cineva in Romania? Poate cineva sa confirme aceste pierderi de semnal? La preturile pe care le cer "comerciantii" nostri pe Okazii varianta aceasta iese automat din calcul. Pana acum am luat un 2g (februarie 2008) si cu 3gs (iulie 2009) de la Okazii si nu am avut nici un fel de probleme, Preturile erau rezonabile (in jur de 500 Euro/buc) dar acum nu as mai risca sa platesc dublu pentru un telefon pe care sa il folosesc pe post de Ipod. Singura varianta ramane achizitionarea de la Orange.