Cum va functiona FaceTime pe noul iPod Touch

Acum cateva zile am scris in articol in care va spuneam ca Apple ar putea implementa functia FaceTime in noile terminale iPod Touch care probabil vor fi disponibile toamna acasta. Ei bine iata ca acum apar noi dovezi care demonstreaza ca in iOS 4 exista implementat un sistem care permite noilor iPod Touch-uri sa initieze/primeasca apeluri video folosind functia FaceTime. Totul se face prin intermediul Apple ID-ului(adica contului iTunes) care tine locul unui numar de telefon avand in vedere ca iPod Touch-urile nu au functia de telefonie.

In momentul in care sunati de pe un iPod Touch apelul va fi directionat pe baza username-ului ales la Apple ID, username care va fi afisat pe ecranul terminalului catre care sunati, fie ca e vorba despre un iPhone 4 sau tot despre un iPod Touch.

Functia FaceTime pe iPod Touch va permite setarea mai multor adrese de e-mail pentru acelasi cont deci probabil veti putea folosi mai multe username-uri pentru a suna, practic ar fi ca si cum ati avea mai multe numere de telefon pe acelasi telefon. Desigur aceasta e doar presupunerea mea, iar modul in care Apple va implementa acest sistem il vom afla abia in toamna.

Noile terminale iPod Touch ar urma sa aiba o camera de 5 megapixeli montata in partea din spate a telefonului si una montata in partea din fata, iar ca si hardware ar trebui sa fie identice cu iPhone 4 si iPad. Teoretic singura diferenta dintre iPhone si iPod Touch ar urma sa fie functia de telefonie iar mie unu imi vine greu sa cred ca Apple va alege sa delimiteze cele doua terminale doar printr-un singur feature. Oricum ar fi pana una alta Apple se concentreaza pe lansarea iPhone 4 din 30 iulie si iPod Touch-ul e inca departe.

2 COMENTARII

  1. tare mi-e teama ca cei de la apple vor gasi o metoda de taxare a apelurilor video facute prin facetime… se zbat prea tare pentru face-time-ul asta … e imposibil sa nu-l taxeze la scoaterea noilor ipod sau ipad.