Va mari Apple productia terminalelor iPad si iPhone 4 pentru a satisface cererea?

Ieri Apple a prezentat situatia financiara a companiei dupa primele 6 luni a acestui an si printre altele oficialii Apple au fost intrebati in legatura cu problemele de productie pe care le are Apple. Inca din luna martie Apple se chinuie sa produca indeajuns de multe tablete iPad pentru a satisface cererea de pe piata, iar din luna iunie iPhone 4 s-a adaugat acestei curse si Apple inca face eforturi pentru a-si mari capacitatea lunara de productie atat pentru iPad cat si pentru iPhone 4. In legatura cu aceste probleme a fost intrebat Tim Cook, CEO al Apple, iar raspunsul acestuia i-a lasat pe multi nedumeriti deoarece oficialul a declarat ca in momentul de fata Apple e nesigura ca va reusi sa isi mareasca productia pentru a satisface cererea.

“Currently we are still selling both of those products as fast as we can make them,” Cook said. “So we are still quoting longer lead times than we’d like, and we’re working around the clock to try to get supply/demand in balance. In the scheme of things, its’ a good problem to have.”

La conferinta de vineri Steve Jobs a spus ca Apple isi va mari capacitatea de productie pentru iPhone 4 din luna august pentru a satisface cererea insa acum Tim Cook ne spune ca nu e sigur de faptul ca Apple va reusi sa isi mareasca productia suficient de mult pentru a satisface cererea. Apple a fost acuzata de faptul ca aceasta criza de stoc ar fi doar o miscare de marketing pentru a creste vanzarile insa problemele sunt defapt la furnizorii de componente pentru produse, deoarece acestia nu reusesc sa produca atat de repede pe cat are Apple nevoie.