iPhone 4 si problemele cu supraincalzirea

7

Ieri am scris un articol in care va spuneam ca Apple a fost data in judecata de cativa clienti nemultumiti de faptul ca tabletelor iPad se supraincalzeau si se inchideau daca erau folosite afara, in bataia soarelui, timp indelungat. Iata ca acum apar informatii privind supraincalzirea terminalului iPhone 4 folosit in conditii similare, informatiile venind de la un blog din Italia. Iata cum prezinta acestia situatia : se da o zi calduroasa si un iPhone 4 care filmeaza sub lumina directa a soarelui, iar dupa 8 minute de filmare telefonul arata mesajul din imaginea de mai sus dupa care sistemul intreprinde urmatoarele actiuni :

  • scade luminozitatea ecranului pana la nivelul minim;
  • semnalul scade pana la 1-2 bare;
  • GPS-ul se dezactiveaza;
  • LED flash-ul se dezactiveaza;
  • telefonul refuza sa initieze apeluri;
  • deblocarea telefonului(slide to unlock) deschide ecranul “Emergency Mode” si ii permite utilizatorului sa faca doar apeluri de urgenta.

Italienii au lasat telefonul aproximativ 4 minute sa se racoreasca si au incercat iar sa filmeze, insa la cateva secunde dupa inceperea filmarii telefonul a afisat iar mesajul de urgenta si a inchis cam tot. Baietii au incercat sa filmeze un video cu iPhone 3GS in aceleasi conditii insa nu au putut reproduce problema, asa ca ei suspecteaza ca iPhone 4 se incinge mai tare decat iPhone 3GS. Pentru a sustine aceasta afirmatie ei dau vina pe panourile de sticla de pe fata/spatele telefonului, care s-ar incalzi mai tare decat plasticul carcasei din spate a terminalului iPhone 3GS.

Exista posibilitatea ca unele terminale sa se incalzeasca mai tare decat altele, acest fenomen e prezent la toate modelele de iPhone, insa nu se poate generaliza si trage o concluzie ca iPhone 4 are probleme cu supraincalzirea. Parerea mea e ca telefonul respectiv are o hiba si se incalzeste mai tare, de altfle e prima oara cand aud de asa ceva.