iPhone 4 si problemele cu supraincalzirea

Ieri am scris un articol in care va spuneam ca Apple a fost data in judecata de cativa clienti nemultumiti de faptul ca tabletelor iPad se supraincalzeau si se inchideau daca erau folosite afara, in bataia soarelui, timp indelungat. Iata ca acum apar informatii privind supraincalzirea terminalului iPhone 4 folosit in conditii similare, informatiile venind de la un blog din Italia. Iata cum prezinta acestia situatia : se da o zi calduroasa si un iPhone 4 care filmeaza sub lumina directa a soarelui, iar dupa 8 minute de filmare telefonul arata mesajul din imaginea de mai sus dupa care sistemul intreprinde urmatoarele actiuni :

  • scade luminozitatea ecranului pana la nivelul minim;
  • semnalul scade pana la 1-2 bare;
  • GPS-ul se dezactiveaza;
  • LED flash-ul se dezactiveaza;
  • telefonul refuza sa initieze apeluri;
  • deblocarea telefonului(slide to unlock) deschide ecranul “Emergency Mode” si ii permite utilizatorului sa faca doar apeluri de urgenta.

Italienii au lasat telefonul aproximativ 4 minute sa se racoreasca si au incercat iar sa filmeze, insa la cateva secunde dupa inceperea filmarii telefonul a afisat iar mesajul de urgenta si a inchis cam tot. Baietii au incercat sa filmeze un video cu iPhone 3GS in aceleasi conditii insa nu au putut reproduce problema, asa ca ei suspecteaza ca iPhone 4 se incinge mai tare decat iPhone 3GS. Pentru a sustine aceasta afirmatie ei dau vina pe panourile de sticla de pe fata/spatele telefonului, care s-ar incalzi mai tare decat plasticul carcasei din spate a terminalului iPhone 3GS.

Exista posibilitatea ca unele terminale sa se incalzeasca mai tare decat altele, acest fenomen e prezent la toate modelele de iPhone, insa nu se poate generaliza si trage o concluzie ca iPhone 4 are probleme cu supraincalzirea. Parerea mea e ca telefonul respectiv are o hiba si se incalzeste mai tare, de altfle e prima oara cand aud de asa ceva.

7 COMENTARII

  1. Sincer… eu nu prea cred chestiile astea 😐 probabil ca sunt adevarate dar eu nu le cred… sau probabil este asa cum ai zis tu telefonul respectiv are o hiba

  2. si totusi, ciudata este comportarea telefonului, adica baietii Apple au facut un fel de Safe Mode in care iphone intra automat la supraincalzire… ceva e putred in… silicon valley

  3. Eu vad pe zi ce trece tot mai multe persoane care mor de invidie pe succesul lui apple.

    Desteptul ala cu ipadu sta in soare cu el si apoise plange de probleme.

    Eu am ferit de soare absolut toate produsele mele electronice,toate se incalzesc.

    Eu cred ca toti vor produsul perfect,sa stea cu el in soare,sa faca si baie cu el si eventual sa ii si suga….

  4. Cashix4 ai dreptate… multe persoane care mor de invidie pe succesul lui apple

    Normal ca trebuie sa ai si putina grija de electronice…

  5. Ba e adevarata chestia. Vara asta am filmat cu 3GS-ul meu festivitatea de incheiere a clasei a 12-a a varului meu si era o caldura infernala afara. Intradevar m-a tinut mai mult de 4-5 minute filmarea, dar fiind negru si in bataia soarelui am putut filma doar vreo 25 de minute dupa care a inceput sa-mi sacadeze filmarea teribil. Am inchis camera si telefonul se misca destul de greu, nu zic ca frigea. L-am lasat 10 minute sa se racoreasca si apoi a mers ca uns. Intradevar caldura puternica afecteaza nu doar iPhone-urile ci si alte componente electronice, deci e f posibil sa apara mesajul ala. Mie totusi inca nu mi-a aparut, poate apare doar in iOS 4 sau pe iPhone 4.

  6. Doamne fratilor e normal la un procesor de 1 ghz sa se incalzeasca . Ganditi-va ca nu are nici un ventilator nimic. Daca vreti racire va multumiti cu o caramida in loc de telefon. Iar daca va jucati ca disperatii Brother in arms e normal sa se incalzeasca

    Daca tot are asa multe probleme … luati-va nokia 3310