Prima Pagina accesorii Apple da in judecata unii fabricantii de accesorii

Apple da in judecata unii fabricantii de accesorii

Conform celor de la Bloomberg Apple a chemat in judecata multi producatori de accesorii pentru iPhone/iPod/iPad care nu aveau autorizatie de a produce/comercializa aceste produse. Este vorba despre acele firme ale caror produse nu indeplineau standardele de calitate impuse de Apple partenerilor autorizati sa produca accesorii pentru iDevices. Apple are un program numit “Made for iPod” prin care autorizeaza anumite companii sa produca accesorii pentru iDevices insa aceste produse trebuie sa indeplineasca toate standardele de calitate impuse de Apple si pentru produsele proprii. Companiile chemate in judecata contrafaceau aceste produse la o calitate net inferioara, iar atunci cand unul dintre aceste produse se defecta clientii inregistrau plangeri la Apple.

“Many are of inferior quality and reliability, raising significant concerns over compatibility with and damage to Apple’s products,” Apple said in the complaint, citing a user comment that a charger from one of the companies drained his iPod rather than replenishing the battery.

Prin programul “Made for iPod” Apple licentiaza anumite firme pentru a produce accesorii pentru iDevices, insa incaseaza intre 20 – 25% din suma perceputa pentru fiecare produs vandut sub aceasta licenta. Acesta este cel mai probabil motivul pentru care unii producatori aleg sa vanda produse contrafacute, si Apple i-a lasat in pace pana acum cand s-a decis sa ii actioneze in judecata in incercarea de a ii forta sa “intre in legalitate” sau sa renunte la contrafacerea produselor.

Accesoriile Apple sunt destul de scumpe si astfel de produse, chiar daca nu functionau 100% perfect, sunt accesibile celor care nu vor sa dea 100 lei pe un cablu USB/o pereche de casti. Parerea mea e ca Apple ar fi trebuit sa lase aceste firme deoarece aduceau multora posibilitatea de a inlocui un accesoriu defect la un pret accesibil.

 • TheDog

  cum sa le lase? asta inseamna ca apple sa piarda din profit si in plus poate cel mai important aceste accesorii no-name le stricau clientilor iphonurile asta insemnand cresterea terminalelor care vin la garantie. Sincer as fii facut la fel.

 • Gandeste-te ca un cablu pentru iPhone costa 100 lei, astea contrafacute sunt la jumatate si functioneaza la fel. Cazurile alea cu stricatul terminalelor sunt rare.

 • TheDog

  nu cred ca sunt chiar rare daca apple a luat o astfel de decizie…

 • Apple ia decizii pripite in ultima vreme.

 • Andrei

  Apple trebuie sa se dea mai intai singura in judecata pentru accesorile lor orginiale care nu sunt intotdeauna de calitate sau nu functioneaza asa cum trebuie.

 • Dragos

  Pai sincer , castile de ipod sau iphone ,nu mai zic de cablurile usb sunt jalnice(ma refer aici la cele primite standard in cutie cand cumperi un produs no).Se se strica imediat mai ales la imbinari si apoi trebuie sa le tii lipite cu scoth sau altfel de banda.Am vazut asta la mai multi prieteni de ai mei.Chiar daca sunt fun iphone i-as da un pic la m… lui SJ. Ca sa ma intelegeti am in caza 6 idevice-uri (iphone ipad ipod touch) si la toate am cablurile stricate

 • Alin

  De acord cu Andrei.

  Exemplu in cazul meu: m-am chinuit zile in sir sa fac adaptorul MiniDisplayPort->DVI Dual link sa mearga. Vad pe toate forumurile ca sunt mari probleme cu adaptorul asta. Eu acum am un Cinema Display de 30 inch pe post de mobila. Mobila a dreq de scumpa.

  Mai rau, acum nici nu mai au monitor de 30 inch. Veti zice ca nu e diferenta mare intre cel de 27 si ala de 30, dar va spun eu: este. 3 inch chiar fac diferenta in cazul meu, sa nu mai zic de rezolutia verticala mai mare. Sa nu mai zic ca e glossy, deci inutilizabil pentru mine.

  Adaptoare pervers de scumpe (100 dolari) care nu prea functioneaza. Asta e bataie de joc pentru cei care dau 2500 de dolari pe monitorul lor. Sa nu mai zic de MacPro. Macar asta a fost updatat, in sfarsit.

  Scuzati eventualele greseli, postez de pe telefon.:)