Cat trafic consuma apelurile video prin FaceTime folosind reteaua 3G

La scurt timp dupa lansarea solutiei de jailbreak pentru iPhone 4 a aparut si prima aplicatie care permite folosirea functiei FaceTime prin intermediul unei retele 3G in locul celei WiFi, conform standardului impus de Apple. Calitatea este net inferioara unui apel facut prin reteaua WiFi, insa este multumitoare pentru un apel facut in graba. atunci cand nu sunteti langa un WiFi hotspot. Apple a spus ca nu va permite oficial folosirea functiei FaceTime prin reteaua 3G(deocamdata) deoarece operatorii nu pot oferi o viteza decenta pentru ca apelul sa se desfasoare fara probleme, si are dreptate, insa a spus totodata ca nu vrea sa supra-aglomereze retelele operatorilor.

Avand in vedere cele spuse, haideti sa vedem cat trafic consuma un apel video facut prin 3G folosind functia FaceTime, si avem 2 teste : primul test apartine celor de la 9to5Mac, care au calculat ca un apel FaceTime de 5 minute consuma 14.7 MB de trafic(7.7 MB download si 7MB upload), adica aproximativ 3MB/minut; iar cel de-al doilea test a fost facut de iSpazio care a calculat ca un apel video FaceTime prin 3G consuma aproximativ 2.5MB/minut, deci un rezultat aproape identic cu cel al baietilor de la 9to5Mac.

So apelurile FaceTime prin 3G consuma destul de mult trafic/minut iar calitatea nu e chiar grozava, dar acum stiti cat trafic consumati atunci cand folositi aceasta functie prin reteaua 3G a operatorului vostru.