Jailbreakme.com si problemele aferente

Foarte multe persoane s-au plans ieri de diferite probleme cu solutia de jailbreak oferita prin intermediul jailbreakme.com, iar acest articol a fost facut in ideea de a explica o parte dintre aceste probleme. Se pare ca in versiunea initiala a solutiei de jailbreak s-a strecurat o mica eroare in codul care verifica implementarea solutiei de jailbreak, iar rezolvarea acestei probleme a venit abia la cateva ore de la declansare, deoarece comex dormea iar saurik si-a dat destul de greu seama de unde vine problema. Multi dintre voi incercau sa faca jailbreak insa primeau un ecran purpuriu, ei bine era de la mica problema a serverului si nu de la load. Pe langa asta se pare ca solutia de jailbreak lasa un exploit deschis in telefoanele voastre, exploit care putea fi folosit de oricine pentru a va controla telefonul. Dupa ce s-a trezit, comex a remediat aceasta problema si a actualizat payload-ul site-ului incluzand noile fix-uri astfel incat nimeni sa nu mai aiba probleme. Noile fix-uri au rezolvat si problemele pe care utilizatorii de iPhone 4 le aveau cu MMS/FaceTime, dar a fost rezolvata si problema care ducea la imposibilitatea de a face jailbreak pe iPad 3.2.1.

Acestea fiind spuse, sfatul meu este sa faceti jailbreak din nou pentru a fi siguri ca eventualele buguri au fost rezolvate. Puteti face jailbreak peste cel anterior, eu am facut si nu am constatat nici o problema.

UPDATE : Exploit-ul care cauzeaza vulnerabilitatea in iOS nu a fost remediat asa ca e nevoie sa va instalati patch-ul care acopera partial gaura.