Prima Pagina Apple UE investigheaza decizia Apple de a interzice flash pe iPhone

UE investigheaza decizia Apple de a interzice flash pe iPhone

Daca va aduceti aminte, odata cu lansarea iOS 4.0 Apple a interzis developerilor sa foloseasca alte programe decat XCode pentru a face aplicatii pentru iDevices, iar daca aplicatiile erau facute in alte programe si convertite apoi in formatul acceptat de Apple, atunci erau respinse din AppStore. Prin aceasta masura Apple a lovit direct in Adobe exact inainte de lansarea Adobe Creative Suite 5 care continea un program ce le permitea developerilor sa faca aplicatii pentru iOS apoi sa le converteasca in formatul acceptat de Apple. Luna trecuta Comisia Federala de Comert din SUA a inceput sa investigheze masurile luate de Apple pentru a vedea daca nu cumva acestea contravin legislatiei americane. Recent UE a numit o comisie care se va alatura investigatiei pornite in SUA, rezultatele si deciziile luate in urma acestei investigatii urmand sa fie supuse unei dezbateri a comisiei UE.

Apple a avut intotdeauna o politica dura in ceea ce priveste aplicatiile acceptate in AppStore si a verificat cu strictete modul in care acestea sunt facute. Apple a motivat refuzul de a folosi tehnologia flash prin faptul ca aceasta cauzeaza probleme iDevice-urilor, necesita foarte multe resurse si scade drastic autonomia bateriei. Nu stiu cat mai vrea Apple sa o tina asa, insa se pare ca nu vor fi lasati sa-si mai faca de cap prea mult.

 • Chitzy

  Sa cada comunismul din Apple Dom’le ce mama naibii…

 • volt

  lol…cei din ue au nevoie de ceva banuti

 • Yep, lasa ca Apple are de unde da miliarde.

 • Andrei

  Daca amenzile pe care le vor primi vor depasi 3 miliarde de dolari sau euro vor avea grave probleme. Si sigur vor primi amenzi

 • De ce limita de 3 miliarde?

 • Blitzkrieg

  Doar un lucru am de spus , ce inseamna America si ce inseamna romania , diferenta de legislatie , mentalitate si orice altceva , anyway la Americani daca e ceva de facut in privinta restrictiilor , clientul are intotdeauna dreptate deci eu zic ca in maxim 2 luni (si cred ca e mult) avem flash pe iphoneuri 😉

 • Eu as spune ca te pripesti, ciar daca Apple va fi obligata sa introduca flash, nu o va face pana la iOS 5.

 • glm

  @Blitzkrieg esti prea optimist cu cele 2 luni, eu cred ca apple e la fel de capoasa sa reziste contra flashu-lui pana va face un device cu un hardware f. puternic si o baterie decenta sau pana va vedea ca pierde clienti din cauza concurentei care permite flash si vinde mai bine.

 • Pingback: Apple relaxeaza regulile pentru aprobarea aplicatiilor, developerii au acum o "comisie de apel" | Sursa ta de informatii zilnice despre iPad, iPhone si iPod Touch!()