Motorola Droid 2 nu se descurca atat de bine la rularea continutului flash

Motorola Droid 2, cel mai recent smartphone fabricat de Motorola, este primul smartphone cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo care vine cu flash player 10.1 pre-instalat. Cei de la Laptopmag au vrut sa verifice modul in care noul flash player 10.1 ruleaza pe Motorola Droid 2, insa rezultate au fost din pacate dezamagitoare. Testele au fost facute prin accesarea unor site-uri cu continut flash static, dar si a unor site-uri cu jocuri sau cu continut video ce este redat in playere bazate pe flash. Site-urile cu continut static se incarcau foarte greu, unele dintre ele neputand fi incarcate, multe dintre jocurile flash nu sunt optimizate pentru ecrane touchscreen si au nevoie de tastatura fizica, continutul video este redat greoi, cu lag si intreruperi, iar toate astea se datoreaza faptului ca flash-ul nu a fost optimizat corespunzator pentru a functiona pe terminale mobile.

The difference between the smooth Flash trailers on Sony.com, the jerky episode of CSI, and the system-stalling Flash video on Fox.com is that the smoother ones were optimized specifically for phone playback. But if content providers have to go back and optimize their videos for mobile platforms, one of the key benefits of mobile Flash – backward compatibility with millions of existing videos – is lost. If you’re modifying your videos anyway, why not go the full monty and use an HTML 5 player instead of Flash?

Desi Steve Jobs a criticat foarte dur Adobe pentru lipsa suportului pentru terminale mobile si optimizarea flash-ului pentru a nu necesita atat de multe resurse, iata ca Adobe nu reuseste sa transforme flash-ul in ceea ce au utilizatorii de smartphone nevoie, iar tranzitia la HTML5 devine inevitabila pentru multe dintre marile site-uri.