Apple testeaza senzori ce au menirea de a imbunatati calitatea filmarii video cu camera telefonului

4

Apple a trimis la oficiul pentru inventii din SUA un nou dosar pentru un brevet de invetie ce are menirea sa imbunatateasca, calitatea filmarii video facuta cu camera telefonului. Apple testeaza o serie de senzori care culeg informatii referitoare la locatia unde s-a facut filmarea sau tempertura din acel moment, informatii folosite mai apoi de soft-urile de encodare pentru a imbunatati calitatea filmarii. Mai multe detalii tehnice puteti citi aici.

“The image sensor and/or other components are subject to temperature outside of predetermined thermal specifications, which can cause some fixed pattern noise in the detected images,” the application reads. “Such fixed pattern noise can show up as red and blue pixels at fixed locations that vary between sensors and can be exacerbated in low light and high heat.”

Apple a facut foarte mari progrese in ceea ce priveste camerele pentru terminale mobile, iar noua camera de 5 megapixeli din iPhone 4 este cea mai buna dovada in acest sens. Apple a folosit o noua tehnologie in aceasta camera si a putut obtine o calitate video/foto mult mai buna decat a majoritatii camerelor cu care sunt echipate smartphone-urile de top. As vrea ca anul viitor Apple sa implementeze o camera mai buna in iPhone 5, anul acesta a uimit multa lume cu camera din iPhone 4 iar sper ca situatia sa se repete si anul viitor.