Orange Romania te invita la concursul de aplicatii pentru iPhone

Orange Romania, cel mai mare operator telecom din Romania si unicul distribuitor oficial al terminalelor iPhone in Romania, te invita sa participi la concursul de aplicatii pentru iPihone. Esti developer de aplicatii pentru iPhone? Ai o aplicatie sau un concept de aplicatie pe care vrei sa le promovezi? Orange te ajuta sa faci asta prin intermediul concursului de aplicatii pentru iPhone! Prin intermediul acestui concurs Orange cauta sa incurajeze dezvoltarea de aplicatii romanesti pentru iPhone, iar eu unul salut aceasta initiativa, Orange se gandeste in sfarsit la comunitatea iPhone din Romania, dar si la dezvoltatorii de aplicatii, daca e sa ne gandim la ce premii pune in joc.

Iata categoriile la care te poti inscrie ca si dezvoltator :

  • aplicatii existente – dezvoltatorii pot concura cu orice aplicatie acceptata in AppStore pana la data anuntarii concursului;
  • “idei noi” – dezvoltatorii pot concura cu orice aplicatie aflata in stadiu de concept si care nu se gaseste in AppStore pana la data anuntatii concursului.

La concurs pot participa doar dezvoltatorii de aplicatii pentru iPhone inscrisi in iPhone Developer Program/ Individual, iPhone Developer Program/Company sau iPhone Developer University Program, insa nu si cei inscrisi in iPhone Developer Enterprise Program sau firmele care au ca obiect de activitate dezvoltarea aplicatiilor pentru iPhone. Inscrierile se fac prin formularul de pe site-ul Orange.

Un lucru foarte important pentru care se inscriu la categoria “idei noi” : conceptul aplicatiei cu care intrati in concurs trebuie dezvoltat in totalitate de catre voi. Nu puteti sa inscrieti doar “ideea” de aplicatie ci trebuie sa inscrieti un concept de aplicatie care trebuie dezvoltata de catre voi si acceptata in AppStore pana in luna decembrie a acestui an altfel pierdeti premiul castigat.

Cei de la Orange trebuie felicitati pentru ca, dupa parerea mea, au organizat cel mai bine premiat concurs pentru aplicatii din Romania, premiile fiind urmatoarele:

  • la categoria aplicatii existente :

  • si premiul cel mai interesant, la categoria “idei noi” :

Conferinta WWDC din 2011 sau World Wide Developers Conference, este o conferinta anuala in care Apple impreuna cu inginerii sai prezinta solutii pentru dezvoltarea aplicatiilor in cadrul unor seminare organizate in San Francisco SUA pentru toate persoanele participante la conferinta. Biletul pentru participare pe care Orange il ofera castigatorului a costat 5000$ anul acesta(si nu vad de ce s-ar schimba pretul pana anul viitor), dar pe langa asta compania va asigura transportul, cazarea si bani de buzunar pentru intreaga perioada.

Daca asta nu va convinge, atunci ganditi-va ca in cazul castigarii premiului veti fi in sala unde Steve Jobs va prezenta anul viitor iPhone 5 si iOS 5, iar voi veti participa la o conferinta pe care multi developeri ar da orice sa o vada. In plus, veti avea ocazia sa fiti printre primii oameni care vor testa noul iPhone 5 live.

Aplicatiile inscrise in concurs vor fi triate de catre un juriu, apoi va incepe procesul de votare a acestora, proces care se va desfasura intre 13 septembrie – 12 octombrie 2010 pe site-ul Orange, orice persoana avand posibilitatea de a vota aplicatia favorita. Mai multe detalii despre regulament gasiti aici.

In concluzie, daca sunteti developer de aplicatii pentru iPhone atunci merita sa participati la acest concurs, eu inca ma gandesc la premiul pentru sectinea “idei noi” si daca as fi avut cunostinte in domeniu m-as fi inscris cu siguranta pentru avea sansa de  a fi prezent la lansarea iPhone 5 si iOS 5.