Prima Pagina aplicatii O posibila metoda de a face downgrade de la iOS 4.0.2 la...

O posibila metoda de a face downgrade de la iOS 4.0.2 la iOS 4.0.1 pentru iPhone 3GS

Astazi a aparut pe blogul lui BigBoss(cel care are si repo-ul din Cydia) un tutorial care spune ca le permite celor cu iPhone 3GS si iOS 4.0.2 fara SHSH salvat sa faca downgrade la iOS 4.0.1 fara Cydia fara SHSH fara nimic. Am incercat acel tutorial pe telefonul meu si am primit doar eroarea 3194, deci restore-ul nu a mers pentru ca Apple nu semneaza acum fisiere SHSH pentru 4.0.1 si fara SHSH e practic imposibil sa faceti downgrade. Unii spun ca tutorialul le-a mers, insa mai multi spun ca nu au reusit sa faca downgrade, nici eu nu am reusit asa ca deocamdata spun ca acest tutorial este fals si un functioneaza.

Daca vreti totusi sa urmatii pasii, ii aveti mai jos in engleza iar mai spre seara ii voi reface in romana :

1. Download 4.0.1 ipsw

2. Extract it with winrar or winzip  to a folder on the desktop. You may need to rename the firmware file from .ipsw to .zip to do this.

3. Open the buildmanifest.plist with the notepad. Search and replace all – 8A306 with 8A400.  Save. Repeat the same with the file restore.plist

4. Download 4.0.2 ipsw and open this with winrar or winzip. Note: do not exact it. Just open it and leave it open. You must use this exact file and not create a new one. If you have to create a new one for reasons like you are on OSX, then use zip command line not explorer or finder to make the zip. I will assume you are using the original file opened in winrar for the rest of this guide.

5. Take all the files from the 4.0.1 and drag them over to the 4.0.2 zip archive that you have open.

6. Delete all the dmg files that have 002 at the end, leaving only the 001 files left.

7. Save the archive. And rename it back to .ipsw if you changed the name to get winrar/winzip to open it.

8. Optional: (this helps ensure you get an shsh file request for the future, but should not be necessary to just restore 4.0.1).  Add the 74.208.10.249 gs.apple.com line to the host file.

9. Put the device into dfu, open iTunes and restore the firmware you changed.

Check out the original post or give thanks to CodeBlue at his blog.

 • fabby

  cine a mai incercat sa posteza daca a mers

 • Doru

  Confirm eu ca a mers sa fac downgrade cu un fw de 4.0.1 oficial si doar modificand host-ul cu cel descris.Din pacate nu am reusit sa il pornesc 3GS-ul caci nu am cartela sim de Olanda.Din greseala cineva a facut update-ul la 4.0.2 si azi eu am incercat fara SHSH -u salvat in Cydia si downgrade-ul a mers fara probleme si fara erori.Singurul necaz este ca inca nu pot activa telefonul.AM incercat si un downgrade la 3.1.3 sau 3.1.2 dar nu a functionat decat cu cel la 4.0.1.

 • Si nu ai SHSH salvat in Cydia deloc deloc, dar ai folosit serverul Cydia pentru a cere SHSH?

 • Doru

  Nu a avut SHSH-ul salvat in Cydia caci am incercat de nenumarate ori sa ii fac downgrade telefonului.Aparatul nu este al meu, e al unui cuoscut care il avea din Olanda, era cu 3.1.3 pe el si deblocat software ( ultrasnow) fara SHSH-ul salvat ( 100%). A facut update-ul la 4.0.2 si asa a ramas telefonul blocat din nou si binenteles ca fara solutie de deblocare( momentan).Aseara am citit pe Xselllize un articol legat de asta si am incercat downgrade-ul.A mers din prima , fara errori si deocamdata e cu 4.0.1 pe el dar din pacate fara sa-l pot porni( activaa).Am incercat la o versiune de 3.1.3 activata dar nu am reusit, imi dadea errori fara sa apuce sa scrie firmware-ul in telefon.E 100% adevarat , nu am de ce sa spun ca am facut-o fara sa am acoperire in cea ce spun.Am trecut doar host-ul modificat cu valorile descrise si de tine in anunt doar ca fw de 4.0.1 il aveam eu nemodificat.Astept acum sa-l pot ajuta pe amic cu telefonul, poate mai apare vreo solutie intre timp.Am uitat sa spun ca telefonul este 3GS cu bootrom nou.

 • Bobby

  Daca nu stii, ti se salveaza automat shsh-urile pt 4.0 si 4.0.1 si daca ai pe el 3.1.3.Eu am 3.1.3 si nu am facut upgrade la nimic, dar prin faptul ca am jailbreak facut mi-a salvat si shsh- urile pt 4.0 si 4.0.1.Asa ca n-ai facu mare lucru, de fapt.

 • Maracq

  Esti 100% sigur ca nu apasase butonul cu “make my life easier” in cydia? Ca daca a apasat aia chiar si demult de tot cand a facut primul unlock atunci cydia tot iti semna shsh-uri. Cel mai simplu iti aduci aminte cand intrai in cydia arata un ecran ca asta: http://www.iphonefanatic.net/blog/wp-content/uploads/2010/08/3939335106_edf443f556.jpg (in care apare butonul cu inimioara) sau un ecran ca asta http://modmyi.com/images/restore3.1.2win/shshs.jpg (in care zice sus cu verde chestia aia). Trebuie sa fii sigur de chestiile astea ca sa dai o confirmare precisa.

 • fabby

  merge 100 % eu am cumparat un iphone avea 4.0.2 am incercat sai fac downgrade normal la 4.0.1 nu mai mers…am urmat pasi de sus si mia mers…iphone 3gs bootrom nou

 • fabby

  aa si inca ceva dupa ce iam facut jailbreak mia aparut in cydia make my life easier…deci nu a fost salvat pana acuma shsh-ul….