Video: Parrot AR.Drone – primul elicopter telecomandat de iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2iVkBEgs5eE[/youtube]

Parrot AR.Drone este un quadricopter foarte interesant facut deoarece poate fi telecomandat cu un iPhone prin intermediul unei aplicatii si a camerelor instalate in interiorul aparatului.  Privind primele imagini aparute cu Parrot AR.Drone mi-am imaginat ca va fi un elicopter cu un design foarte frumos, linii curate si ca elicele sale vor fi montate separat de fuselaj si vor fi lasate libere. In realitate aparatul arata mult mult mai urat decat in pozele de prezentare, mai exact arata ca in poza de mai jos :

Anyway, desi arata urat totusi e cu siguranta foarte distractiv sa te joci cu asa ceva in aer liber. Observati din clipul video ca aparatul poate schimba cu foarte mare usurinta directia de zbor si e foarte foarte usor de controla prin aplicatia de pe iPhone. Datorita celor 2 camere instalate in el, aparatul transmite prin WiFi imagini in timp real catre aplicatia instalata in iPhone, ba mai mult aplicatia are un sistem de augmented reality implementata astfel ca aveti posibilitatea de a controla cu foarte mare acurateet toate miscarile astfel incat sa il va “prabusiti”.

Jucaria mi se pare foarte interesanta si daca as avea o curte mare atunci probabil ca l-as cumpara. Pretul este destul de mare, mai exact 299$ in SUA, dar daca il vreti in Romania atunci fiti siguri ca pretul e mult mai mare.