Are iPod Touch 4G acelasi ecran precum iPhone 4?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X1miaxGGZFM[/youtube]

Apple a neglijat in mod voit sa ofere informatii complete in legatura cu ecranul noului iPod Touch 4G, insa din clipul prezentat mai sus pare destul de clar faptul ca noul terminal nu are acelasi ecran precum iPhone 4. Observati ca imaginile redate de ecranul iPhone 4 sunt ceva mai clare decat cele redate de iPod Touch 4G iar unghiul de vizibilitate e mult mai mare la iPhone 4 spre deosebire de iPod Touch 4G. Aceasta diferenta a fost pusa pe seama faptului ca iPhone 4 are un ecran IPS facut cu tehnologia Retina Display, iar iPod Touch 4G nu ar avea un ecran IPS ci unul LCD.

Din pacate site-ul Apple este sarac in detalii cand vine vorba de specificatiile pentru ecranul/camera iPod Touch 4G insa lucrurile stau exact invers cand vine vorba despre detalierea specificatiilor pentru terminalul iPhone 4. E destul de posibil ca Apple sa fi renuntat la anumite componente cand a produs terminalul iPod Touch tocmai pentru a mentine  anumite diferente notabile intre cele 2 terminale, altfel ar fi riscat sa “omoare” vanzarile iPhone 4.

16 COMENTARII

  1. Defineste si mie te rog “tehnologia Retina Display”:). E vorba despre o tehnologie de la extraterestrii?:) Asa se numeste ecranul pt ca, s-ar spune, ca mai incolo de 300dpi ochiul uman nu mai distinge diferenta , dar nu “tehnologia”.

  2. Proces de fabricatie:). Tehnogia este IPS, iar retina display a numit S J ecranul . Un ecran nHD foloseste tehonolia nHD?:) Nu. Asa se numeste rezolutia.

  3. Mi s-ar pare normal ca alturare sa fi fost facuta cu aceleasi imagini de baza. Fie ca sunt pagini de web sau fotografii.
    Dar aici vad un Sprigboard de iPhone 4 comparat cu o pagina de web bazata pe alb.

    Discutabil

  4. Atunci zi tu in cuvintele tale ce am intrebat eu.
    @Dan: Daca te uiti la video se observa ca iconitele de pe iPod Touch sunt usor mai sterse, dar e posibil sa fie din cauza luminii care batea direct in el.

  5. Ecranul ,denumit „retina display” și bazat pe tehnologia IPS LCD. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, Dai un Goagal search si vezi daca am dreptate.

  6. Well ai folosit Goagal dar la intrebarea mea tot nu ai raspuns. Eu am spus doar ca e posibil sa nu fie IPS, nu ca nu ar fi ecran retina.
    @bOse: Da, filmeaza HD cu aia.

  7. ” Aceasta diferenta a fost pusa pe seama faptului ca iPhone 4 are un ecran IPS facut cu tehnologia Retina Display”. Eu cred ca esti genul de persoana caruia nu ii place sa fie contrazisa si nu poate admite ca a gresit:)

  8. Mai incolo ai spus bine. Ca s-ar putea sa fie un ecran lcd nu unul ips. Chiar nu e asa absurd ce ti-am zis . Daca te-ai uita un pic pe pagina alora de la apple ai vedea ca nu denumesc tehnologia in vr-un fel ci ecranul .

  9. Admit ca am gresit cand sunt contrazis cu argumente, iar tu nu ai adus niciunul care sa sustina faptul ca tehnologia nu poarta acelasi nume. Nu l-o fi purtand, poate e adevarat, dar nu vad nici un indiciu in acest sens. Daca Apple nu a denumit respectiva tehnologie intr-un fel asta nu inseamna ca nu ar putea purta acelasi nume.
    Anyway, ai tu dreptate si am gresit eu.

  10. Nu pare concludent din pozele atasate, insa vom vedea cu siguranta mai multe dovezi.
    Si nu ca vreau sa reiau cearta, insa IPS vs LCD nu e corect. IPS vs TN e corect, in contextul in care ambele sunt LCD-uri. 😉

  11. ideea e ca cei de la apple sunt niste nesimtit ordinari. ieri am mers in app store londra pe oxford (magazinul ala super al lor de doi lei) si nu mai aveau iphone 4 in stoc. mi`au spus sa vin pana in amiaz daca chiar vreau sa cumpar. Am mers azi magazinu era plin de indieni pakistanezi toate natile de negri posibile si cei din staful apple faceau scandal..nu le convenea coada care sa format si nu le conveneau ca erau indieni aia pe acolo…au chemat politia sai scoata afara din magazin…ma gandeam ca isi trateaza clienti altfe dar mam inselat.

  12. @fabby: daca tot sunt nesimtiti cei de la apple ce cauti tu acolo, doar pierzi timpul? Eu ti-as sugera sa ti-l ocupi cu gramatica si ortografia, ca-ti lipsesc.