Video: Cum functioneaza Flash Player 10.1 pe Google Nexus One

Flash-ul este de multa vreme un subiect tabu in interiorul companiei Apple deoarece Steve Jobs este ferm impotriva implementarii sale in sistemul de operare iOS. Desi utilizatorii cer de multa vreme includerea flash-ului pentru a putea viziona filme si de pe alte site-uri in afara de YouTube sau pentru a avea posibilitatea de a juca un joc online, Apple refuza cu vehementa sa includa flash-ul in iOS-ul pentru iDevices. Apple sustine ca flash-ul este nepotrivit pentru telefoane mobile deoarece necesita foarte multe resurse pentru a functiona cum trebuie, iar smartphone-urile nu sunt inca pregatite pentru el.

Clipul video de mai sus reprezinta modul in care functioneaza flash player 10.1 pe un Google Nexus One ce ruleaza Android 2.2 Froyo. Puteti observa ca niciunul dintre filmuletele incarcate nu ruleaza la un framerate decent desi majoritatea dintre ele sunt de calitate scazuta. Mai mult decat atat, scroll-ul prin pagina este foarte greoi datorita continutului flash, asta desi Nexus One are un procesor de 1GHz si 512MB Ram, deci hardware indeajuns de capabil pentru a face fata “flamandului” flash. In concluzie, pe Nexus One flash-ul functioneaza extrem de prost, asta desi Adobe se lauda ca i-a imbunatatit semnificativ performanta.

Cand vine vorba de Samsung Galaxy S si un alt Google Nexus One situatia se schimba radical :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5FqNt1dTkRg[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cb9jfdltkUU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hoHpJ8vHloY[/youtube]

Deci unele terminale pot incarca continut flash fara probleme, insa altele inca au probleme in a-si indeplini indatoririle, asta desi vorbim tot despre un Google Nexus One. La Samsung Galaxy S am observat un lucru foarte interesant, atunci cand telefonul incarca o pagina el nu incarca si continutul flash ci in schimb ofera utilizatorului posibilitatea de a alege daca doreste sau nu sa incarce continutul flash. Aceasta optiuni “descarca” procesorul de greutatea incarcarii intregului continut iar paginile se incarca mai repede si scroll-ul este mai fluent.

Ar putea sa faca ceva similar Apple si pentru iPhone? Normal ca da. Vrea sa faca asa ceva? Normal ca nu.